Friday, June 14, 2024

I detta nu

 I detta nu har dansen nedåt åter börjat. Börsen har backat och antagligen kommer den att backa än mer. Det var roligt så länge uppåtstudsen varade. Givetivs och föga förvånande har för mycket prisats in i snabbt sänkta räntor. Inflationen har eldats uppåt under lång tid sedan C19 och den motas inte helt enkelt och hur snabbt som helst, tyvärr. 

De flesta tror och Kalkyl vill tro att sänkta räntor leder till stigande börs men frågan är... Världen är i gungning liksom miljön. Det enda vi kan veta och vara säkra på är att precis ingen vet. 

Kalkyl släppte på bromsen idag och ett inköp gjordes efter nergång på knappt 6%. På sikt bli det bra, ja eller inte. Mästerexcelarken fick uppdateras och likt en gädda i vassen luras det på ytterligare köp om vindarna vill. Ingen panik, ingen större lust men gäller att inte bli helt förlamad. 

Ännu en hektiskt vecka på jobb#1 klarades av, skönt. Semester och därmed ligger i stort sett kanske 2-3 månadslöner inom hyggligt bekvämt avstånd vad gäller arbetsinsatsen som ju blir noll under själva semestern. Frun instämmer i, ja till 100%, att året som exekverats sedan förra sommarsemestern varit för jävligt, för henne speciellt och det är starkt jobbat att hon uthärdat ännu ett år. "Livet är inte enkelt" är en devis Kalkyl brukar upprepa, nej det är det, livet, verkligen inte. Barnen växer och dagarna och tillslut åren flyger, vad händer och vad hände? Skrämmande och med ökad ålder känns saken än värre, sedan de 35 åren fylldes har allt rusat och dessutom under positiv derivata (acceleration alltså och i detta fall får sägas att rusningen skett under negativ glädje). 

  • Som vanligt hade de äldre rätt: tiden går fortare och fortare 

Går inte alls att förklara detta faktum men få invänder nog mot det. Ja i alla fall de som nått över säg 40 års ålder... Barnen har växt något så otroligt och snart tittar de väl än mer ner på pappan... Fattar verkligen inte hur snabbt dessa år gick. Pengamaskinen den fantastiska har snart stävat på i 7 år, i en kurs som varit ganska rak och fortfarande är hyfsat rak. Slutdestinationen är dock totalt okänd... 

Återgår till drömmarna om försvunnen ungdom med Modern Talking (och i detta nu "Angie's heart") 

Ps: Kalkyl lyssnar på allt utom förhatliga gangstarap och liknande skit (vem vill lyssna på sådant?). Humöret bestämmer och nästan allt ifrån klassisk musik till 2024 års musik ingår. Jadå, även Death metal, Viking Metal och Trance ingår. Just nu i mer elektro-musik mode än i metall-mode.  


4 comments:

  1. Vi visste ju att börsen skulle surna till förr eller senare men det är ändå lite trist när det väl händer. Egentligen betyder dessa sättningar ingenting i långa loppet men det är alltid roligare när det går upp.

    "Shadows and dust" - Proximo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helt klart är det som roligast när det lyfter! Som sagt, passade på att trots allt unna mig lite belöningsköp! Blir intressant se hur räntorna ska utveckla sig och den tråkiga inflationen.

      Delete
  2. ”Barnen har växt något så otroligt och snart tittar de väl än mer ner på pappan... Fattar verkligen inte hur snabbt dessa år gick.”

    https://www.youtube.com/watch?v=ujJQyhB0dws

    ”I wish there was a way to know you're in the good old days before you're actually left them”

    ReplyDelete
    Replies
    1. Som tur är återstår en del barnår och dessbättre tycker jag att jag till stor del verkligen tagit vara på småbarnsåren och njutit väldigt mycket av den tiden. Enda stora felet var väl att man inte hade gått i FIRE när barnen anlände, det hade förstås varit än mer förträffligt!

      Bra uttryck Tole med "I wish..."!

      Delete