Saturday, June 15, 2024

I detta nu - del 2

Då del 1 började bli ett lite för långt inlägg så delades det i två delar och fortsättningen följer alltså här. För att återfå någon slags tråd, röd, grön, blå eller gul (anspelning på boken "Omgiven av idioter"), så har ännu en jobb#1 vecka genomlidigts, nej förlåt avnjutits eller nåt!:

Diskussioner och samkväm med vettiga och de bästa kollegorna slår det mesta, alltid! Tillsammans har vi löst det mesta om inte allt vi ställts inför under alla dessa år och det är väldigt mycket, det produceras och det levereras i en närmast outsinlig takt trots tyvärr ständiga och kraftiga motvindar och orimligheter samt ibland rena galenskaperna orskat av någon annan ort (enkel översättning lämnas till var och en att göra fr vad ort kan betyda). I ett förenklat färgperspektiv finns vi, Kalkyl och de nära kollegorna, alla i ungefär 100%:ig samstämmighet med färgerna som definieras av boken "Omgiven av idioter".  Boken pratar om fyra grundfärger och personligheter kopplade dit: röd, blå, grön och gul. De flesta personer är inte bara en färg och i praktiken är nog ingen mindre än minst två färger. Anledningen till att Kalkyl med de nära kollegorna fungerar väldigt väl är antagligen att färgsammansättningen per individ är hyfsat lika. Sett ur några andra perspektiv är förutsättningarna mindre bra men ändå fungerar det väldigt väl, endast några få större urladdningar har krävts för att återföra kursen dit där den hör hemma. Saker blir nämligen gjorda och dessutom med högsta kvalitet. Inte alltid med störst vänlighet eller ödmjukhet inblandad eller ens med störst erkännande inbandad men då och då kommer istället de där kommentarerna som lyfter allt. Det direkta, det faktiska, det analytiska och det oavkortade erkännandet över att: det var ju du som möjliggjorde detta, det var du som skapade grunden och insåg möjligheten. Du startade detta. 

Ja tack för det, det gjorde Kalkyl ju, gång på gång. Inom vissa områden och andra gjorde inom andra områden och sammantaget blev det så bra att det är svårt att förstå resan och hur allt skapades av några få.

Sådana kommentarer känns bra, ja utomordentligt bra, och betyder väldigt mycket då det är sällan de fås! I en konkurransutsatt arbetsmiljö som dagens arbetsgivare skapat, där alla helst endast skall agera någon slags allmän "resurs" och där tyvärr målsättningen från både individ och chef alltför ofta är  sträva mot någon ny och oklar administrationsroll, ja då är det än viktigare att personer i lagen hittar (nej vill inte skriva team o.s.v, vi har väl fortfarande svenska som språk eller hur?!) varandra och börjar lita på varandra i ur och skur, diskutera, bolla ideér och jobba tillsammans. Det är då saker händer, ja på riktigt alltså och långt ifrån de där styrda lagaktiviteterna och arbetsaffärerna (workshops, hm märkligt på svenska inte sant men?!) som sällan ger nåt. Jobba, jobba mera, var ärlig och erkänn fel, hoppas på lite bra återkoppling om den förtjänats och jobba mera och förkovra dig än mera. Utvärdera, lyssna på erfarenhet och lär och gör bättre. Oavsett hur bra du är eller tror du är finns det alltid någon som är än bättre än just dig så utnyttja vist och när tillfälle ges. Tillslut är målgången i alla fall tangerbar, ja om du nu vet ungefär var den kanske är eller borde vara. 

Jobb#1 alltså! Ja ännu ett långt år har passerats och klarats av sedan förra gången semestern stod inför dörren. Några få veckor återstår innan Kalkylen på betet är en realitet och troligtvis så för väldigt många läsare också. 

Lördagen den härliga inleddes med rejäl frukost som vanligt och sen några timmars hårt och intensivt trädgårdsarbete, ett bra sätt att rensa huvudet. Varken energin eller viljan var slut men regnet satte effektivt stopp för fortsatt arbete och när insamlandet av klipp under hällande ösregn var avklarat blev det istället en cykeltur i sommarregnet! Eftermiddagen som nu övergått i tidig kväll ägnas åt jobb#2 och Pengamaskinen, det räknas, det funderas och arbetet framöver planeras så gott det nu låter sig planeras, ja därav skriverier då det är ett bra sätt att i alla fall skapa någon slags historik över vad som görs. Dagboksskrivande har aldrig legat för Kalkyl, tyvärr då insikten om att skrivandet nog ändå är rätt bra eller t.o.m väldigt bra, men bloggen gör sitt bästa för att ersätta i alla fall en del av en traditionell dagbok. En dagbok innehåller antagligen och rimligen ännu mera personliga detaljer och funderingar än vad Kalkyls bloggande gör och kan göra, även om som så antagligen förståtts så innehåller bloggen en hel del personliga reflektioner och ibland av mera perifer karaktär till Pengamaskinens egentliga syfte och existens.Pengamaskinen *suck*!!! Tick, tick, tick och oj vad pengarna rullar in! Fantastiskt räcker inte riktigt till för att beskriva det skapade pengainflödet. Den totala månadsinslussningen jobb#1+jobb#2 är med försiktiga termer att benämna som underbar!

Nästan alltid finns ett syfte med eller en orsak bakom ett blogginlägg och ofta är orsaken att några utdelningar skramlat in i Inslussningsrännan tillhörande den Kalkylska Pengamaskinen och bokföring önskas göras. När bokföringen av dessa "jobb#2 inkomster" gjorts är steget att skriva några rader oftast inte särskilt långt. Författare, ja en idé Kalkyl närt sedan barnsben, antagligen lockar mest Hemingway-stilen och en öde strand tillhörande ett lyxigt hotell a la 1920 samt några starka och välkomponerade drinkar. Ja det anspelas på det glada 20-talet förstås!

Nå, sen kvällsmiddag denna lördag så nu tas kockmössan på för en stund.

    

2 comments:

 1. Ha ha ja Hemingway och det tidiga 1920-talet, det måste ha varit en härlig tid.

  Nu lever vi återigen på 20-talet, så det enda som saknas är en ny Hemingway. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bra tänkt där Fire 2025! Det har ju faktiskt på ett sätt ändå hittills varit ok glatt, kan dock bli bättre så låt oss hoppas på det!

   Delete