Friday, September 6, 2024

Maggan svingar... Rico? - del 3

 Maggan och Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S) har väl börjat inse att folk i stort sett fått nog av samhällsutvecklingen som framförallt den rödgröna sekten skapat och hittills framhållit som "vägen fram". Det är ett budskap som är väsensskilt och med väsentlig skillnad mot hur en svensk enkrona (och Kung) framförde sitt budskap, ja där en gång i forntiden:

"Plikten framför allt" ett valspråk kung Gustaf VI Adolfs införde. 

Ovanstående budskap tycker Kalkyl var det gamla välfungerande Sverige, ett rejält, krävande och förpliktigande samt på ett sätt uppmuntrande budskap eller mantra. Det var detta Sverige som Kalkyl växte upp i och med den egna devisen:

Kämpa vad du kan, gör rätt för dig och uppför dig... Och ligg ingen till last.

Så "gammalt" och "otidsenligt"... När Sverige strävade framåt och dessutom i många avseende var bäst i klassen... Ja det är vi förstås fortfarande och även nu fast tyvärr i en helt annan lektion eller lektioner... Usch för den förfärande och förkastliga samhällsutvecklingen... Framförallt signerad, just det, Bidrags- och semesterpartiet för nyvenskar (S) och den rödgröna sekten där både VPK och MP ingår.

(S) med den rödgröna sekten har ställt till med mycket men tyvärr behöver ingen försöka frånta övriga partier ifrån skuld heller, t.ex. bör ingen glömma Reinfeldt och "de unga stackars pojkarna" ifrån Afghanistan (de flesta >25 år vid ankomst och avvek därmed kraftigt ifrån definitionen av ung pojk...)  2015.  

Nu är (S) sittandes i opposition och de försöker se ut som om de faktiskt, för en gångs skull, jobbar:

Är antagligen få människor, ja hederliga sådana får väl uttryckas explicit nuförtiden, som opponerar sig mot detta förslag, den stora gåtan är varför (S) under så väldigt många år motarbetat det mesta kring just diverse åtstramningar och skärpningar? Frågan som är väldigt rimlig att ställa är också varför (S) under sin förra långa, ja tyvärr alltför långa period enligt Kalkyl och som en före detta (S) anhängare (vilket aldrig igen kommer att bli verklighet, ja att rösta på (S) alltså), mandatperiod varandes mellan 2014-2022 inte hann med detta förslag samt avskaffade den förhatliga och numera syniskt och flitigt använda straffrabatten (som ju dessutom är upptakten och orsaken till att denna avlyssning nu ens behövs)?... Intressanta frågor, enligt Kalkyl, som aldrig kommer att få något svar... 

Moggan (S), ja denna Morgan Johansson, vars f.d. sambo förresten och intressant nog (eller inte) gick med i (SD) när deras förhållande tog slut,  alltså som var justitieminister under den (S) styrda (katastrof) perioden, hade antagligen viktigare saker för sig, t.ex. att jobba för den synnerligen "viktiga" namnbyteslagen... som t.ex. Sopdrottningen utnyttjat flitigt, läs del 2 här.

TIDÖ-partierna har sedan de kom till makten hösten 2022 arbetat hårt med att försöka att först bromsa in Titanic-Sverige och att därefter också försöka att vända på det snart självsänkande eländet Titanic-Sverige. I princip har den rödgröna sekten med Maggan (S) i spetsen motarbetat det mesta...

Att vända den samhällsutveckling som fått blomstra och växa sig, tragiskt nog, ytterst stark och tyvärr ytterst slagkraftig under, en framförallt, (S)-styrd ledning låter sig knappast göras på en enda mandatperiod och med tanke på att (S) mest sov och däremellan utförde diverse rena dumheter, så som att t.ex. sabotera ett av kanske världens bästa energisystem, tillsammans med övriga rödgröna sekten sätts hoppet förstås till att (S) och Maggan inte återtar tronen där i valet 2026. 

Vill betona att TIDÖ-partierna definitivt inte är klanderfria men elogé till dem, framförallt då till (SD) och (KD) samt Strömmer (M), för att äntligen ha satt ner foten och i alla fall gett oss skattebetalare och därmed även oss samhällsbärare något slags hopp i all den förtvivlan som råder för de som inte springer omkring med en enorm foliehatt och babblar vidare likt Demirok (C) (som ännu alltså inte lyckats att fått fram ett enda vettigt budskap sen han tog över efter Lööf där runt februari 2023...) om att fortsatt invandring är ett måste för Sverige och allt fungerar så fint i Sverige o.s.v. Tryggaste landet i världen tror nog ingen längre på... I alla fall gör nog ingen utanför Sverige det... Om så fortfarande göres är det hög tid att vakna ur den där bedrägliga (underbara?) 50-tals drömmen.

Kanske det största problemet av dem alla är att "normalmedia" (skattefinansierad media till största delen tyvärr) inte kritiskt nog granskar (S) och deras tokerier, haverier och ljugerier. 

De kan kanske börja med att försöka få fram en rimlig förklaring till varför Anna Borg, VD på statliga Vattenfall, tjänar 1,454,583 kr/mån, ja per månad och alltså tyvärr inte per år..., på skattebetalarnas bekostnad och kanske framförallt på bekostnad av de stackare som är boendes i fel elzon i "det förenade landet Sverige" (förenade och diversifierade Sverige (TM) av Kalkyl), läs SE4 och SE3... 

Undrar verkligen vad Anna Borg gör där på jobbet om dagarna? Minglar runt och nätverkar (socialiserar) vid kaffeautomaterna som enligt nutidens "ledare" och numera svällande HR avdelningar svarar för typ all (företags)innovation och -kultur... Som alltså kräver fysisk "kaffesinnesnärvaro"!?... En timlön för Borg-damen ligger alltså på surrealistiska, fantastiska och mycket stötande (och detta dessutom i ett statligt och därmed skattefinansierat bolag) på sjuka ca 8,500 kr/h... Här kan alltså i stort sett vem som helst börja undra och förfära sig över sin egen "magra" lön...  Hur är det möjligt att en VD på ett statligt bolag, ja (S) har haft hela 8 år på sig att sänka den fantasilönen, ska få tjäna så mycket? 

Statsministern ligger runt 200,000 kr (198,000 kr/mån sen 240701)... Även superundrets chef, Thedéen tjänar mer än statsministern med sina runt 279,000 kr/mån (siffran varierar, och verkar vara beroende på dagsform hos Google (säkert nåt AI fjanteri som inverkar med sin "IQ"), så lite osäker men i den häraden)...

Hade Kalkyl fått bestämma hade Anna Borgs lön omedelbart sänkts kraftigt och den hade definitivt inte fått lov att överstiga statsministerns... Absolut inte... Riskbankschefens (chefen för det svenska superundret) lön hade definitivt också sänkts kraftigt till att rimligt understiga statsministerns!

Världen blir allt galnare och tyvärr så blir även Sverige... Vad är det som gått så totalt fel? Hur kunde det gå så åt helvete fel med så mycket? Idioter har alltid funnits men hur kunde de få lov att öka i sådan omfattning och dessutom tragiskt nog i styrande positioner?... Givetvis är Kalkyl inte svarslös och svaret finns mitt framför ögonen på oss alla...


No comments:

Post a Comment