Thursday, September 5, 2024

Maggan svingar... Rico? - del 2

 Som liten uppföljning på föregående inlägg, som utan problem skulle kunna bli många fler delar, lästes lite om den nyligen startade rättegången mot Think Pink och ägarinnan som haft fler namn än vårt solsystem har planeter, mest känd som Bella Nilsson.

Think Pink är en skandal i toppskiktet. Ett företag som sysslade med avfall och "återvinning". Det blev inte så mycket med återvinningen och de flesta miljölagarna verkar ha ignorerats. Även vanlig hederlig moral om rätt och fel har skippats. Miljöhänsyn var noll liksom omtanke och förståelse för människor kring avfallsplatserna. Surfa runt själv och begrunda hur saker står och går till i Sverige, till stor del format under (S) styre och resten i den rödgröna sekten...

Så hur kommer "Maggan svingar" in i detta? Jo genom sitt stöddiga och pretantiösa uttalande och där hon suttit som statsminister i många år och där Justitieministern Morgan Johansson (S) såg till att införa en namnlag, citerar från en utmärkt ledare skriven av Expressens Ledarredaktion, läs här:

Enligt regeringen hade Sverige nått den historiska tidpunkt då människor måste få byta namn exakt hur många gånger, och hur ofta, som helst. Ty ”det är viktigt att enskilda har stor valfrihet och att det är möjligt att anpassa sitt efternamn till livets olika skeden”.

Lagförslaget föreslogs Riksdagen av den rödgröna regeringen 2016 under ledning av, just det, Morgan Johansson (S). Vid tiden då det begav sig var Stefan Löfven statsminister (2014-2021) och Maggan finansminister. Oktober 2021 blev Maggan statsminister vilket varade fram till valet 2022.

Så istället för att ta itu med betydligt viktigare frågor såg de till att en "nytänkande", eller totalt  meningslös, lag som ger personer rätt att byta namn hur många gånger som helst fördes fram... Lagförslaget gick igenom trots att oppositionen (M, SD m.fl.) insåg vad de flesta andra inser och antagligen tycker: en ganska onödig lag som antagligen kommer att användas i brottsliga syften. Det har den förstås också gjorts. Bella Nilsson har t.ex. bytt namn (hela och märkliga) 16 gånger... Med hög sannolikhet har dessa namnbyten gjorts för att försvåra igenkännaden och krångla till det för undersökande myndigheter och ärligt talat, med 16 namnbyten är det inte lätt att hänga med. Det är dessutom en del del icke svenskklingande namn vilket för en svensktalande gör det än svårare att följa. Det finns ett annat exempel via en brödratrio som lystrar till ursvenska namn men vars utseende berättar något helt annat. Det är inga trevliga historier där heller och säkert är det väldigt många fler liknande historier som kan hittas om locket lyfts bara så en liten aning...

Denna lag är ungefär lika dum och korkad samt naiv som dagens bilregister som ger en privatperson möjligheten, ja exklusiv sådan dessutom då inga kontrollfrågor någonsin ställs, att registrera flera 1000-tals bilar... Bilregistret är förstås, lika naivt som vanligt, helt öppet och offentligt...

Lag för rätten til namnbyte, ja kanske 1 eller 2 namnbyten men sen får det väl ändå räcka?

De rödgröna odågorna (S, MP, VPK och kanske nåt till som balanserar likt C) bemötte oppositionens farhågor så här (citeras ifrån ovan länkade ledare):

 Risken för ett sådant missbruk såg man som ”liten”. Dessutom har vi ju personnummer att gå på, och dem kan folk inte byta som skjortor, påpekade S och MP.

Åtta år senare har lagen uppenbarligen missbrukats kraftigt och endast med fallet Think Pink i beaktande borde lagen skrotas, ja redan igår.

Think Pink har med sin ägarinna "Bella Nilsson" alias Sopdrottningen eller Queen of Trash, direktinflyttad ifrån Iran, åsamkat mycket:

  • miljöförstöring, en del icke-reversibel sådan
  • enorma saneringskostnader för skattebetalarna
  • enorma lidande för väldigt många människor som fått sitt brunnsvatten förorenat, tvingats att leva flera år i stinkande och giftig sopbrandsrök
Kalkyl hoppas att rättvisan skall vinna denna gång då hoppet ju trots allt är det sista som överger. Ungefär likadant tyckte det paret som blev intervjuade i SR P1 i tisdags, deras livslängd tror de själva har förkortats ett antal år till följd av denna miljöskandal.

Den enda trösten i soppan är vart en del av pengarna verkat gått till som Bella Nilsson tjänat på miljöbrotten. Ledtråd: Ankl...

(S) och Maggan et al, sluta upp med era fantasier och börja med att bekänna hur illa ni skött Sverige.

6 comments:

  1. Ett litet fel har smygit sig in ang. vem som var statsminister vid tiden det begav sig. Det var Steffe som var statsminister och Maggan var finansminister.
    Håller med om innehållet i övrigt. De i (S) är makalösa när det gäller att skylla ifrån sig.
    Vänligen K

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallå K! Tack för påpekandet! Bra bevis på att det gäller att kolla saker ordentligt vilket jag brukar göra, kontrollen igår gjordes förstås men tydligen blev det fel ändå. Korrigerat.
      Ja (S) är precis totalt skrupelfria och makalösa på sitt alldeles egna sätt. I DI var Maggan o Damberg åter igång och klagade på en massa som de själva inte gjorde så mycket åt... Tröttsamt och irriterande.

      Delete
  2. Ja visst finns det personnummer, men det är ändå ofta namn man går efter. Jag förstår inte syftet med att kunna byta namn så enkelt? Varför ska det ens vara möjligt att byta namn utan att ansöka om det, och få det beviljat av en myndighet, då med synnerliga skäl? Förstår verkligen inte....

    Har stött på det flera gånger, utlänningar (99% araber)som bytt till svenska namn. Syfte oklart, kanske ska de försöka uppfattas som mer seriösa i sammanhang där verkligheten säger något annat, typ när det gäller bilaffärer. När det gäller Think Pink är det helt obegripligt vad kommunen hade för sig, den som direkt går till attack om nån anlägger ett litet hönshus, gödselstack eller för guds skull målar om sitt hus eller råkar sätt ain ett nytt fönster olovandes. Att dumpa tonvis med avfall verkar gå dem helt obemärkt förbi? I Sverige verkar det vara så att privatpersoner går man ofta till attack mot med statens samlade kraft, men företag (fuskande assistansbidrag, sopföretag, bilförsäljare, you name it) verkar gå helt och hållet under radarn. De flesta som sysslar med penningtvätt gör det ju genom företag, då verkar bankerna vara helt ointresserade, men ojoj den som sätter in 5000 spänn och inte har korrekt dokumentation, då får du kontot fryst och ett hotbrev på posten. Obegripligt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nej precis Snålgrisen, syftet är? Som med så väldans mycket annat nuförtiden är finns det sällan varken ett reellt syfte eller ens ett behov men trots det införs och genomförs en massa saker, i samhället och på arbetsplatserna. Det mesta verkar gå i woke andands spår.

      Håller helt med om att reglerna och lagarna som finns i detta pajasland mest tillämpas hårt mot just privatpersoner för de har ringa möjlighet att komma undan medans de kriminella och fuskarna har organiserat sig och blivit proffessionella och mot sådant står sig samhället ännu ganska slätt, tyvärr och tvärtemot än vad gemene man verkar ha förstått i större utsträckning även om kanske en viss ökad vakenhet börjar uppstå?!...

      Har sen ett flertal år alltmer kännt mig totalt grundlurad av det samhället man betalar skatt till. Det fina välfungerande samhället finns mest på pappret och i fantasierna och i praktiken hanteras snart allt med en klumpighet, nonchalans och ren dumhet som får de flesta förskräckas...

      Delete
  3. Javisst är det sorgligt hur Maggan & Co skyller ifrån sig. Precis som med elförsörjningen där de svär sig helt fria och skyller helt på att marknaden tagit beslutet att lägga ner och försämra det som kanske var världen bästa. I själva verket beror det på hård politiskt styrning av S och deras anhang att marknaden tvingats till nedläggningar pga. olönsamhet. Ett mycket ohederligt parti är vad S har blivit.
    Mvh CB

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maggan & Co låter inte alls dumt, ett passande namn på vilken blufffirma som helst CB! 5+ för "ett mycket ohederligt parti är vad S blivit"! Usch ja, det är en vidrig situation vi befinner oss i och ännu ett nytt lågvattenmärke sattes vid skolskjutningen mitt på dagen på en skola i Sverige, fy fan.

      Delete