Tuesday, September 3, 2024

Maggan svingar... Rico?

"Gängvåldet fortsätter samtidigt som kriminella nätverk äter sig in i offentliga institutioner. Nu krävs ett helt nytt angreppssätt där samhället kliver fram och tar kontroll. Vi vill se en särskild gänglagstiftning enligt amerikansk modell, skriver Magdalena Andersson (S)." läs på Expressen, här.

I sak är det inget direkt fel på debattartikeln och i sak är det väl ganska uppenbart att något liknande en Rico-lag behövs och länge behövts även i Sverige lilla... Avslutningen är nog det som stör trots allt:

"En S-ledd regering hade omedelbart påbörjat arbetet för en svensk Rico-lagstiftning."

(M) och TIDÖ har nu hållit på i knappt två år sedan valet 2022. Då den förfärliga samhällsutvecklingen  knappast startade först 2022 är uttalandet direkt irriterande och på vanligt vis läggs dimridåer ut. Varför gjordes inte mycket mera före 2022? Varför finns egentligen inte en Rico-lagstiftning redan på plats? Det beror väl på hur duktiga Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S) är, ja särskilt på sina 180 graders svängar i stora frågor som t.ex. kärnkraft och NATO. De hinner väl helt enkelt inte med. Att däremot befinna sig i opposition och fortsätta brunkletandet, smutskastandet och tramsandet samt bromsandet av det mesta, ja det hinner de. Därtill hinner både Maggan och Damberg med att vara lika präktiga och stöddiga som vanligt. Förhoppningsvis har allt fler och förhoppningsvis börjar ännu fler att inse att det är mycket tomma ord bakom (S). Varför har de t.ex. inte för många år sedan satt igång och börjat begränsa tillgängligheten på alla diverse register som idag är smörgåsbordet för de kriminella att använda som planeringsverktyg: bostäder, bilar, maskiner, kidnappning, utpressning m.m...

Varför har inte (S) hunnit få tullpersonal på plats i alla större hamnar, ja så att dygnetrunt bemanning och kontroll av precis alla fordon? Hade varit så enkelt och löst massor med problem och brott där miljarder svenska kronor i tillgångar lämnar landet, där är ju oftast ingen där vid tullarna... sen väldigt många år...


10 comments:

  1. I opposition är påstår alla partier att de minsann skulle varit mycket mer aktiva, inte minst S. När det sedan väl kommer till kritan så begravs frågor i olika utredningar som tar så lång tid att medieintresset hinner svalna eller tills en ny kris dyker upp. Tröttsamt med så ryggradslösa politiker tyvärr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bra kommentar ZS, ja tyvärr är det väl precis så här det går till. (S) känns tyvärr som värst i klassen. Det är mycket tröttsamt precis som du skriver, meningslöst och uppgivet är väl andra ord som dyker upp om man t.ex. betraktar det jag skrev om utförsel av stöldgods, varför har inte detta täppts till?... Problemet med dessa ryggradslösa politiker och att väldigt lite blir gjort är ju att ingen av oss icke-politiker nämnvärt skriker och protesterar om det och därmed kan odågorna fortsätta sin lek och pengajakt för egen vinning och till sin egen kassa. Bloggandet ger i alla fall en liten ventil at få ur frustration, ilska och irritation över hur de som betalas höga löner, uppbär fina förmåner och på heltid borde fixa saker väldigt lite gör...

      Delete
  2. Ja, det är märkligt att alla dessa politiker kan häva ur sig så många fina ord, men samtidigt inte få något gjort. Mycket snack men ingen verkstad som vanligt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tycker hela vår regerings/Riksdagsordning borde arbetas om i grunden. Alla påstående och uttalanden samt förslag borde till 100% följas upp. Eftersom detta inte görs mer än av några amatörbloggare samt ännu några medier har den situation vi nu ser med snart 100% populism blivit verklighet. Att ärlighet inte avkrävs anställda inom mydigheter är förkastligt...

      Delete
  3. Trovärdigheten för brottsbekämpning hos S känns inte som speciellt hög. Att de vill ha RICO-lag är en sak, men de och speciellt deras samarbetspartier, motarbetar alltid påföljder. De har protesterat mot att påföljdsrabbatter tas bort, att yngre brottslingar straffas, att man inte släpper ut folk innan utdömt straff är avtjänat, att straffen höjs mm mm mm.

    Hur skulle de som bryter mot RICO straffas? Hur hur står detta mot det som S, V o MP predikat om straff de senast årtiondena?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja den känns nästan som om den tangerar 0-nivån... Man häpnar över både påföljder och det beklämmande daltandet som pågått i hela mitt vuxna liv.

      Bra sammanfattat Tole och instämmer helt i att (S) med bihang mest motarbetat precis alla skärpningar. Får helt enkelt inte ihopa mycket av vad (S) pratar om sen ett antal år.

      Nej RICO är precis som du skriver helt kontraproduktivt till allt vad de hittills presterat, därav detta inlägg vars Maggan-skrivelse var upptakten och gjorde mig förbannad. Det är så för provocerande och patetiskt hur Maggan har fräckheten att skriva en sådan artikel, men ansvar, ärlighet och annat är som sagt helt omodernt och inte längre på agendan.

      Delete
  4. Jag ger inte mycket för någon överhuvudtaget som kallar sig för Politiker nuförtiden. Vare sig på kommunal eller riksnivå. EU-parlamentariker måste vara ett drömjobb även det !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nej helt enig tyvärr NLI. Ett stort haveri och ett stort dåligt skämt. Vi FIRE strävare kämpar oss mot en FIRE tillvaro med hårt arbete under väldigt lång tid (jobb#1 + jobb#2) och vi gör det med moral och ärlighet. Politikerna har nått en slags oförtjänt dröm-FIRE utan att ärlighet och moral verkar ingå eller ens spela någon roll... Vi valde nog fel i hvudet men i hjärtat valde vi kanske rätt?

      Delete
  5. Varför skriver inte Maggan något om varför de har försatt oss i den här situationen. De jobbade hårt för att dra ner oss i skiten under 8 års tid med Steffe och Maggan i spetsen.
    Mvh CB

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utmärkt fråga CB, svaret har vi dock väl redan... Riksrevisionen hsr på senare år varit ganska kritisk till mycket men om nåt därmed händer vet jag inte, det verkar inte så. Nej Maggan, Steffe, Moggan o Damberg m.fl. borde tvingas till erkännande. Högst rimligt vore det...

      Delete