Saturday, May 4, 2019

Kreditutrymmet under lupp

För att ha koll på krediten togs denna skärmdump idag igen efter att "näst" sista inköpet och eventuellt det sista inköpet gjorts för en längre tid framöver:


Är som sagt intresserad av att se om jag ca räknat rätt vad det nya kommer att bli fr.o.m. den 1/6 då Swedbank A plötsligt tas bort från superlånet. En liten tanke Kalkyl fått är att S-lånet kanske inte alls står för superlån, det kanske istället står för: skämtlånet.

Skämtlånet eftersom vilka värdepapper som ingår tycks ingå verkar vara väldigt godtyckligt. Att från en månad till en annan plötsligt ta bort en storbank likt Swedbank är i mina ögon just ett skämt. Fy Avanza. Detta påminner om tramset som Avanza höll på med vad gäller källskatteåterbetalningen där vissa aktieägare fick betala andras skatt... Smaka på den... Enligt utsago ska detta vara löst nu men ändå, hur tänkte man från början? Kanske vissa skrivit på något kontrakt om att agera Robin Hood för andras räkning?

3 dåliga saker med Avanza just nu:

  • 2-3 år för att få tillbaka källskatten, visst visst, bara Nordea som pröjsar själv under tiden men ändå,m någon ska ju vara bäst och varför då inte Avanza?
  • Nya androidappen är verkligen ett under av hur man kan förstöra en sjukt bra app. Fick användarna en chans att motsäga sig denna stora förändring, i de flesta fall dessutom alltså försämringar?
  • Dynamiska villkor för värdepapperskrediten av magnitud stor/större. Vore ok med en försämring av belåningsvärde men att som i fallet Swedbank gå från 65% belåningsvärde till 0% det känns definitivt inte seriöst. 
Idag är det lördag vilket alltid brukar vara härligt, idag blev det ännu härligare då utdelning erhölls med 950 kr vilket var minst sagt oväntat. Det blev bara det vanliga brummet i telefonen eftersom cashing ljudet av någon outgrundlig anledning vägrar låta. Inställningarna säger att aviseringsljudet är på (visst är det, telefonen brummar ju precis som när ett kurslarm går) men cashing uteblir alltså. Inte en stor förlust kanske men visst vore det kul ibland om cashing kunde höras om man vill. Har fått uppleva det en enda gång, sen blev det bara brummandet. Suck.

1 comment:

  1. Håller med på allt ovan. Varför ligger t.ex. AT&T kvar i Superlånet trots att aktievärdet sjunker stadigt och har gjort så under lååång tid. Oriflame, hallå? Skanska, likaså...

    Är riktigt riktigt irriterad på Avanza gällande Swedbank. Det är inte seriöst att helt utan förklaring göra dessa ändringar, med så pass kort varsel. Vad kommer härnäst, SEB, H&M, SCA, Boliden, Assa Abloy, Astra Zeneca? Ett veritabelt minfält med potentiella kandidater som när som helst pga någon svart svan helt gör att superlånsvillkoren försvinner.

    ReplyDelete