Thursday, June 20, 2019

Ny etapp

Nej tänker inte skriva 'sprint' för det räcker med sådana begrepp i jobbet...
Under sommaren som ju redan är här och nu med midsommar imorgon är det dags att börja slappna av lite mera. Semestern närmar sig med stormsteg också vilket är trevligt. Sommaren brukar innebära en något lugnare börs men just nu är det ju full fart fortfarande så vi får se hur det blir. För egen del kommer juni, juli och augusti att innebära en del nyinköp som också ökar på belåningen en del, Lönesparandet kommer täcka ca 75% av inköpen och resterande 25% innebär alltså att belåningen ökas och kommer att nå ATH. From september kommer fokus därför att istället vara att lägga hela lönesparandet på avbetalning av krediten.

Sammanfattat bör det vid utgången av 2019 se ut så här vad gäller krediten: 150 tkr

Denna summa är knappast särskilt anmärkningsvärd och som vissa påpekat varför inte utnyttja lågt ränteläge och ja det är det jag försöker att göra.

I vilket fall, känns skönt att återigen ha en plan att exekvera efter och oavsett om den bryts eller inte så ligger den just nu framför mig och ser bra ut. Tanken med att sätta upp denna plan är att göra jobbet nu och helt enkelt bara agera när så ska göras och i övrigt ska jag försöka att vila lite mera nu under sommaren. Det kliar i fingrarna att kontrollera portföljens värde idag men lön på tisdag så väntar tills nästa vecka med detta. Har ju portföljen utspridd på 3 olika aktörer.

Det som också maler i huvudet och har gjort länge är Ericsson. Ska jag verkligen ligga längre på den aktien eller ska den iväg och kanske istället använda likviden för att sänka belåningen? Tror på Ericsson men känner mig långtifrån säker på om deras värde kommer att öka nämnvärt. Utdelningen är dessutom ett stort dåligt skämt, 1.0 kr/st... Och den ligger i en AF depå vilket innebär att de 900 st aktierna ger hela 900*1.0*0.70 = 630 kr efter skatt om 30%... Sedan 2017 har utdelningen varit 1.0 kr/st, År 2016 var den på 3.70 kr/st.

No comments:

Post a Comment