Tuesday, September 10, 2019

Mot 1000 kr/mån varje månad - del 4

Tisdagen blev riktigt trevlig! Bestämde mig denna morgon för att öka något i de fonder jag har, +1000 kr/st och totalt blev det inköp för 6000 kr. Sen ett tag har en order på Klövern legat och på eftermiddagen plingade telefonen men jag tog ingen större notis om detta då näsan var i skärmen och ögonen fokuserade på kod. Efter en stund kollade jag vad det var och såg till min förvåning att Klövern ordern hade gått till avslut på 359 krs!

Från att ha haft totalt köpstopp och efter att beslut tagits att investera 6 tkr blev slutnotan alltså runt 24 tkr! Lika bra att köra rejält ju!!! Med detta aktieköp klarades ett väldigt stort psykologiskt mål av:

Att erhålla minst 1000 kr i aktieutdelning varje månad!

Med detta avklarat är det lika bra att blicka mot nästa nivå och den lägger jag på 1500 kr/mån:Det blev alltså en riktigt händelserik dag idag på denna annars regniga och gråa tisdag. Imorgon väntar finmiddag på restaurang och vi firar att sommarens projekt som sparade massor med pengar är avklarade till största delen (det återstår som alltid lite småsaker att fixa men men) så även onsdagen bör förgyllas! Vi kommer också att samtidigt fira att vi satte igång på allvar med sparandet båda två! Jag skriver här själv på bloggen och det är mitt sparande (som familjen tar del av) men förutom det lyckades jag få min fru att sätta igång också så hon kör på bra med sin portfölj också!

Min portfölj har idag kvalat in på ett nytt rekord och det känns trevligt! Tyvärr, ja det finns oftast något sådant också, nåddes idag ingen jämn och fin milstolpe men den är inom räckhåll för året!

Eftersom bloggen är min anteckningsbok så kommer siffrorna här:

 • 2018-09-10
 • OMX30 på 1619
 • Portföljvärde 2.165 mkr 
 • Buffert 52 tkr 
 • Kredit -270 tkr (1% ränta gräns är nu ca 339 tkr)

Avslutningsvis konstateras att lite affärer påverkar helt klart välbefinnandet och trots att bufferten nu minskade en del känns det toppen på alla sätt och vis. Kör snålmånad (igen) på mitt vis vilket inte betyder att det överhuvudtaget snålas in på mat och dryck. Lönekontot på 4.7 tkr och lilla buffertkontot på 10 tkr samt stora buffertkontot på 52 tkr så skall väl hålla undan bekymmer fram till nästa lön trots köpen!

Ps: intressant intervju hittade jag idag på bloggkollegan Fermentum Vitae 180908 där K.Sork blev intervjuad!

4 comments:

 1. Vad härligt med lite finmiddag! Ja börsen har gått som en Tesla senaste månaden, med ett välbehövligt lyft i den gråtrista banksektorn. Köpte faktiskt lite mer Nordea då den värderas sjukt lågt tycker jag. Det enda som begränsar ytterligare inköp är att den utgör en ganska stor del av portföljen redan.

  Kul att frun kör sin egen portfölj, här hemma är det jag som förvaltar hela rasket, och frun är i princip bara intresserad av vilket år hon kan sluta jobba ;)

  Ca 8% belåning? Se upp för skämtlånet bara, nu på hösten ska väl Avanza släppa en ny uppdatering av vilka aktier som är med eller åker ut.

  ReplyDelete
 2. Hallå Snålgrisen! Ja det skall bli väldigt trevligt att slå på lite stort, på tiden! Belåningen ligger över 10%. Minns inte exakt siffran som finns i excel, hm borde redovisa den vid sifferredovisningar. Stora bufferten är till för att minska den. Tack för påminnelsen om skämtlånets tråkiga revisioner. Har ju föresatt mig att minska ner så blev lite kaka på kaka igår. Trodde inte klövern skulle gå igenom, då hade fonderna inte köpts men blir nog bra!

  Ha det fint!

  ReplyDelete
 3. Jag har funderat ett tag på hur jag ska förhålla mig till din inläggsserie om att nå (minst) en viss summa utdelningar varje kalendermånad.

  Själv har jag inte utdelningsmånad som urvalskriterium alls. Detta har lett till bara drygt 300 kr i jan upp till drygt 30.000 kr i apr. Men gör det något? Nej, är mitt svar. Även om utdelningar är barnsligt roligt att få och det känns fattigt vissa månader.

  När jag skulle leva på utdelningarna i takt med att de kommer in har jag tillräckligt med självkontroll att buffra pengar från den svenska utdelningssäsongen (mar-maj) och portionera ut för resten av året (och jan-feb året efter).

  Din belåning inte direkt hög, men jag gillar inte Avanzas Superlån. Då menar jag deras beslut att emellanåt kasta ut företag ur Superlånet vilket gör att man kanske blir för högt belånad eller åtminstone får höjd ränta.

  En justering av belåningsgraden hade räckt om ett företag har en "händelse" - detta är precis vad NordNet gör.

  ReplyDelete
 4. Hej Utdelningssmålänningen! Jag har inte utdelningsmånad som ett särskilt viktigt kriterium, det har hittills varit mer som en rolig detalj i sammanhanget. Skulle aldrig ta in ett bolag jag inte i övrigt gillar bara för att få en ytterligare intäkt i en viss månad. Med detta sagt kan jag dock konstatera att tankarna går i denna riktning om att just försöka sprida utdelningarna mera jämnt framöver då tryggheten ökar när inkomsterna kommer jämnare. Det blir mindre katastrof när ett bolag delar ut 4 gånger per år än 1 gång per år när de väljer att reducera utdelningen med en säg 25% (Skanska) till 50% (NCC). Lite trist att upptäcka detta ett tag innan den förväntade utdelningsdagen.

  Vad gäller Avanzas lån så verkar ju Nordnet göra så som det skall göras precis som du skriver! Angående Nordea gör de precis som det borde göras med källskatten, synd bara att deras plattform verkar så utomordentligt kass samt att man för att använda den nog bör vara kund där med annat också för att kunna skyffla pengar som man vill,
  Får Nordea till det ligger nog Nordnet och Avanza pyrt på det så hr förstår jag inte vad de respektive väntar på med just källskatten, att de ens är beredda att chansa på att kunderna stannar istället för att se till att de faktiskt gör det!

  ReplyDelete