Saturday, September 14, 2019

sms faktura

Så innerligt trött på dessa sms fakturor och andra fakturor som inte längre respekterar att normalt sätt betalas räkningar 1 gång per månad vilket för merparten antagligen är strax efter lön som för vissa är den 25:e och för andra den 27:e i månaden. Är det inte alla dessa olika parkeringsbolag som har namn som påminner om varandra och där vart och ett av bolagen har sina geografiska domäner med sin förbannade APP. I vissa automater funkar Parkster, sen är det SMS Park och sen är ??? park. Ny parkering och där står man med telefonen i hällande ösregn eller stekande sol och ska registrera sig för att parkera, just i denna stund så går något snett naturligtvis.

Jag tycker det helt gått åt skogen med detta otyg. Blä.

Så här borde det vara: ett antal parkeringsappar SKA fungera på alla automater i hela landet.

Ska naturligtvis omnämna Klarna också vilket är ett (ö)känt bolag som bedriver räkningsbetalningsservice på ett ytterst jobbigt sätt, så jobbigt att man drar sig för att råka i deras klor. Börspodden hade nån kommentar om just Klarna i ett avsnitt för ett tag sedan. Hela systemet med sms faktura eller emailfaktura är uppbyggt kring att köparen skall missa en betalning lite då och då så att deras straffavgift på sådär 200+ kr kan slå till! Varför inte tvingande att använda e-faktura?

Ett annat otyg när jag ändå är igång är väl varför låt oss då säga SMS Park visar ett bankgirokonto som vid inknappning i banken visar ett namn som överhuvudtaget inte kan kopplas till SMS Park.

Ah, lika bra att ta en ytterligare grej då: varför måste man ha RFID på sitt VISA kort, sitt volvokort o.s.v? Jag behöver det inte, det tillför bara mer möjligheter för dessa kriminella pack att kunna sno pengar från folk vid folkträngsel o.s.v. Borde vara självklart att detta kunde väljas bort eller ännu bättre väljas om man nu vill ha det!

RFID på ett betal/kreditkort, smaka på hur korkat det är. Vem i h....e tyckte att det var en bra ide och lyckades få ännu fler att tycka det, så många så att snart alla om inte redan alla kort nu har det.

Jag har säkert sagt det innan på bloggen men igen:

"Ur led är både tiden och utvecklingen"No comments:

Post a Comment