Tuesday, October 29, 2019

Ackumulerad utdelning 120 tkr

Idag skramlade utdelningen från Telia in på kontot och med det uppnåddes faktiskt hela två stycken delmål:

 • Ackumulerad utdelning: 120,000 kr
 • Årets utdelningar hittills: 75,035 kr

Det känns naturligtvis helt fantastiskt att så mycket pengar har erhållits i utdelningar redan i år och hela två månader återstår, 75 tkr!!! Superbra!!!

Att de ackumulerade utdelningarna passerade en ny 10,000 kronors gräns måste ju självklart också uppmärksammas och 120,000 kr är väldigt mycket pengar!!!

Börsen sjunk en del idag och slutade med OMX30=1742. Jag liksom många andra har väl undrat hur länge den kan fortsätta upp men och andra sidan undrar jag om den inte just kommer att göra det eftersom det finns väldigt få, om än några, andra ställen att placera kapital än just på börsen och med de väldigt låga räntorna och investerare som inget hellre vill än just fortsätta att tjäna pengar kan nog börsen fortsätta uppåt en bit till. Orosmomentet är väl framförallt att en del kanske väljer att ta hem vinster och då kan det börja falla rätt snabbt och kraftigt. Men som vanligt är ju ovanstående tankar endast rena spekulationerna som egentligen inte har något värde alls eftersom ju ingen faktiskt kan veta. En teori är lika god eller dålig som en annan.

Kvällen orsakade ett inköp och det var:
 • 50 st Orange för 15.74 usdst
I övrigt pågår fortfarande översynen av ekonomin och den löper på i alla fall, inte snabbt men dock framåt. På jobbet har veckan hittills varit produktiv, hunnit med att avslutat några lösa trådar (jobbstädning) och kommit bra framåt med några avancerade uppgifter samt inkasserat en del beröm också. Höstlov för de små innebär just nu att jag endast behöver tänka på mig själv när jag tar mig iväg på morgonen och det går helt klart betydligt fortare då. 

4 comments:

 1. Nice. Har själv 189.000 kr ackumulerat och har släppt det här med 10.000 kr-milstolpar. Nästa milstolpe blir därför 200.000 kr som beräknas nås i mars.

  Om du fått 75.000 i år antar jag att du också kommer att nå 200.000 kr nästa år? Även om det blir några månader senare än jag.

  ReplyDelete
 2. Alldeles korrekt, senast i maj bör den passeras även för mig!

  ReplyDelete
 3. Nu har du fått en följare till Hr Kalkyl. Läste först US hela blogg och nu din. Har precis börjat min resa på allvar kanske för första gången i mitt liv med att bygga en långsiktigt utdelande aktieportfölj. Tack för en intressant och lättläst blogg.

  ReplyDelete
 4. Hejsan Amor, trevligt och välkommen hit! Tack för omdömet!

  ReplyDelete