Wednesday, October 30, 2019

Utdelningsfördelning

Portföljen har fram tills mitten på september mest inriktat sig på Stockholmsbörsen men framåt är fokus att sprida investeringarna mera. Utdelningsfördelningen i valutor ser för 2020 ut så här:


Det har alltså på kort tid hunnits med att få in knappt 7% i USA dollar och det är något som kommer att fortsätta.

Det funderas och räknas lite fram och tillbaka på vad nästa investering skall bli. Onsdagen flöt på precis lika fantastiskt bra som måndag och tisdag. Då det varit betydligt motigare under en tid känns det rolig att vinden kanske har vänt.

2 comments:

  1. Som svensk med svenska kostnader som pensionär vill jag ha stor del svenska utdelningar. Men jag har också ett projekt som ska öka främst USD (och kanske CAN). Har svårt hitta bra företag i EUR. Har just nu 9,6% USD och resten Sverige.

    Vad ska vi sikta på? 20-25% utland tror jag är rimligt men det kommer att ta ett par år då jag inte tänker sälja något svenskt.

    ReplyDelete
  2. Intressant att du, jag o Snålgrisen, verkar ha en samsyn på detta. Jag har inte funderat på max fördelningen men runt 25% låter inte helt fel. Vet inte om det då blir 75% svenskt eller om man ska dra det än längre med 50% svenskt o resten utländskt. Tiden får visa och ja det kommer att ta sin tid definitivt.

    ReplyDelete