Thursday, November 14, 2019

Ett nytt sabotage

För snart en vecka sedan tog Kalkyls Pengamaskin en ny smäll - ett nytt sabotage. Det var visserligen inte oväntat men jag hoppades in i det sista att Akelius inte skulle lösa in preferensaktierna vilket de nu alltså gjorde. För mina utdelningar betyder det ju ett ganska hårt slag då jag kommit upp i en lagom mängd i Akelius preffar, 200 st. De 200 st som löses in i december svarar för 4000 kr i total årsutdelning.

Med detta sagt har nu Pengamaskinen utsatts för hela 4 stycken attentat bara i år:


 • NCC: sänkt utdelning
 • Skanska: sänkt utdelning
 • Kinnevik: ny policy rent allmänt och för utdelningar i synnerhet, bolaget sålt
 • Akelius preff: löses in och därmed försvinner denna utdelningsintäkt

Det är sorgligt och tråkigt när Pengamaskinens utdelningar påverkas men tyvärr återstår inget annat än att fortsätta kämpa och laga skadorna så fort det nu låter sig göras.

Inlägget går inte bara i moll dock, några nya inköp har återigen gjorts och utdelningarna i år ska nu ha klättrat strax över 84 tkr (84,026 kr) igen! För att nå de magiska 100 tkr nästa år saknas 1,088 kr. Räknas Akelius bedrövelsen in sparkas prognosen för nästa år bakåt med 4,000 kr till ca 96 tkr. Det lär komma fler bedrövelser nästa så gäller att ladda bössan noggrant så att försvaret i alla fall är redo!

Som sagt: det är ta mig fan inte lätt att bli rik inte, tro inget annat för då blir det än smärtsammare
2 comments:

 1. Haha känner igen det där. Ibland känns det som om just de bolag man själv sitter på går som skit medans alla andras bolag går som tåget.

  För egen del kommer jag att köpa popcorn nästa gång cykliska industri och verkstad får sig en nedgång, då vår egen portfölj vid dessa tillfällen går som bäst.

  Håller med dig, det har varit lite för många negativa nyheter på senare tid, med utdelningssänkningar i diverse banker,ocean yield med flera.

  ReplyDelete
 2. Ja Snålgrisen o så lär det väl vara mest hels tiden, bara olika branscher eller bolag som fryses ut... Jobbigt är det så de som skriver trams i stil med, pengar för att göra ingenting när de får utdelningar borde vakna och inse att deras surt intjänade pengar är i risk hels tiden. Ingenting är gratis som vanligt.

  ReplyDelete