Thursday, April 30, 2020

150,000 i ackumulerad utdelning

Kalkyls Pengamaskin har nu genererat hela 150,000 kr i utdelningar till sin stolta ägare!
Där satt den!

Det känns väldigt roligt att äntligen kunna ticka av denna milstolpe trots de svåra tiderna vi nu genomlider. Det går naturligtvis mycket långsammare att ticka av milstolparna nu med alla indragna och framskjutna utdelningar men känslan av att göra det är precis lika bra ändå! Som jämförelse kan jag nämna att preFIRE tiden så drog jag in ca 5000 kr/år i utdelningar efter skatt. Med 5000 kr/år skulle det tagit ca 30 år att nå 150,000... Jag började räkna mina utdelningar fr.o.m, år 2015 och jag räknar att FIRE resan startades 2018 vilket innebär att ca 15 tkr kommer från preFIRE.

April avslutade med 10,207 kr i erhållna utdelningar (netto). Antalet erhållna utdelningar summerade till 14st mot prognosens 30st...

April avslutade med ytterligare 2 st härliga utdelningar, det var från Atlas Copco som jag räknar till en av mina klenoder i portföljen samt Bank of Nova Scotia. Båda bolagen är inga direkta nykomlingar utan har båda två varit igång i 100+ år, ja båda snart minst 150 år, och genererat pengar till sina ägare.


 • Atlas Copco: grundades år 1873 så klenoden Atlas har varit igång i hela 147 år (!!!) men får ändå räknas som det yngre (!) syskonet i denna skara om de två bolagen som delade ut idag.
 • Bank of Nova Scotia: grundades år 1832 vilket innebär att denna klenod har varit igång i smått otroliga 188 år (!!!)

Atlas Copco sjönk också rätt ordentligt som det mesta annat och runt 286 krs gick jag in i detta fantastiska bolag. Jag har varit och är ägare i Atlas Copco via Investor men nu såg jag min chans att även komma in som direktägare till ett hyfsat pris. Kursen idag vid detta skrivande står på 313 krs. Denna första utdelningen år 2020 var på 3.50 krs mot 2019 års aprilutdelning om 3.15 krs vilket motsvarar en rejäl höjning om +11%. Antar att Atlas Copco ska dela ut ytterligare 3.50 krs i oktober men det återstår ju att se. Det har nästan blivit som ett slagord nuförtiden: det återstår att se

Det gäller att ta vara på glädjestunderna som infinner sig då jag tror att vi har mer problem att vänta framöver. Som investerare med lång horisont så fortsätter jag att exekvera enligt min plan. Börsens svängningar kan ändå ingen i längden tajma rätt, det blir som det blir liksom.


4 comments:

 1. Äger också Atlas och fick avisering om utdelning i morse. Trevligt det. Har inte mindre än 19 utdelningar i maj att se fram emot. 18 om Latour flippar ur.

  Ser att din preFIRE går bra, de tar sig :)

  ReplyDelete
 2. Hej Myntaren! Ja det var en bra avslutning på arbetsveckan med några utdelningar! Förhoppningsvis ska maj ge en del utdelningar också även för mig. Om ytterligare en 10 tkr milstolpe nås hänger på investor, inte uppdaterad där, så kan leva i tron att de delar ut.

  Jo verkligen har preFIRE tagit sig!

  ReplyDelete
 3. Härligt delmål! 150k är inte fy skam! Keep up the good work :)

  Kampen Mot Index

  ReplyDelete
 4. Hallå KMI och tack för uppmuntran, ska verkligen försöka!

  ReplyDelete