Saturday, April 25, 2020

Tuffa tider, skrala tider - del 4

För ungefär en månad sedan lanserade regeringen korttidspermitteringar som ett stöd under pågående kristider.

Initialt beräknades stödet kosta 2 miljarder kronor. Den beräkningen höll inte länge och en ny prognos sade 20 miljarder (uppräkning med nätta +18 miljarder eller +900%). Tyvärr räknas det väldigt dåligt i regeringen och frågan är om särskilt många regeringsmedlemmar klarat av grundskolans årskurs 6 i matematik?

Tyvärr höll inte heller den uppdaterade kostnadsprognosen på 20 miljarder och kostnadsprognosen, eller vad vi egentligen borde kalla den, ligger nu på hela 50 miljarder!!!...

Detta innebär att de initiala beräkningarna som landade på 2 miljarder nu ligger på 50 miljarder... Detta innebär en ökning med +48 miljarder eller smått löjliga +2400%.

Alltså alla kan räkna lite fel då och då men att konsekvent räkna fel tyder på att det är något annat som ställer till det. Det är väldigt upprörande och faktiskt stötande hur mycket fel som verkar begås i alla de styrande leden. Känslan är väl mer att det är extremt sällan det går alldeles så där bra som man skulle kunna önska. Att räkna fel med 2400% är helt horribelt åt helvete, då kan man inte räkna och då kan man uppenbarligen inte heller ha förstått vad det är för förslag man lanserar vilket är ytterst allvarligt. Personer som begår så pass allvarliga fel befinner sig alldeles uppenbart på helt fel typ av tjänst eftersom de visat att de inte klarar av sina arbetsuppgifter.

Det andra problemet våra styrande verkar ha trots sådär minst 30 år i stadig degenerering vad gäller ärlighet och moral, inte har fattat att om det går att fuska så gör tyvärr majoriteten det nuförtiden. Förr var det nog mer korrekt att säga att en minoritet fuskade då både ärlighet och moral verkar ha varit betydligt högre och mer eftersträvansvärt.

För mer detaljer kring dessa tråkiga saker läs: Permitteringens pris: 50 miljarder kronor

Det är inte konstigt att politikerföraktet och uppgivenheten ökar i samhället. När personer i styrande och ledande befattningar kommer undan med i stort sett vad som helst då är det inte anmärkningsvärt med nuvarande utveckling.No comments:

Post a Comment