Friday, July 17, 2020

9 rapporter idag

Idag är ännu en rapportintensiv dag för min portfölj och hela 9 st innhav fick idag bekänna färg.

Rapportvinnaren var oväntat Ericsson som på 45 minuter (09:45 är klockan) har stigit hela 7.9%, den har fallit ner lite från sina inledande +8.4%. Riktigt roligt att Ericsson går bra!

Swedish match har stigit 7.4% och på en så pass dyr aktie är det rejäla summor, knappt 50 krs!!!

Även Swedbank kom in med en stark rapport och steg inledningsvis runt 4.5% och ligger nu på +2.4% vilket är trevligt.

Volvo kom in med en stark rapport för pandemi-tider och steg rejält.

Telia steg också men har fallit tillbaka halva uppgången igen.

Tråkaktierna i denna rapportflod var NCC som fallit hela 6.4% samt Nordea vars kreditförluster var långt ifrån de föredömliga som Handelsbanken redovisade. I Nordeas fall är det framförallt kreditförlusterna som är väldigt höga, knappt 1 miljard euro... VD:n säger samtidigt att "kvalitén på kreditportföljen beskrivs som fortsatt stark,"

Investor går fortsatt bra och substansvärdet skrivs nu upp till 640 krs, aktien har hittills stigit marginellt med  0.8% så inga direkta överraskningar där inte.

Electrolux har varit en lite jobbig aktie bitvis men på sista tiden har den börjat visa sig från sin rätta sida och både avknoppningen av Electrolux Professional samt en stigande aktiekurs för Electrolux börjar nu betala sig sig och jag ligger i stort sett +-0. Den har i skrivande stund sjunkit 3%. Försäljningen sjönk knappt 20% i kv2, det kunde alltså varit betydligt värre.

Enkel sammanfattningen av dagens 9 rapporter var att 7/9 bolag presterat bra trots Covid-19 pandemin, i vissa fall utomordentligt bra! Återigen visar det sig att en diversifierad portfölj är bra att ha.

No comments:

Post a Comment