Saturday, September 26, 2020

Jobb#2 och Electrolux

Kalkyl ser FIRE strävan och förmögenhetsuppbyggnaden väldigt seriöst och kallar det för Jobb#2. Jag har ju redan ett jobb som kräver 100+% av mig men sedan FIRE resan inleddes har jag ytterligare ett jobb och det är alltså strävan mot FIRE.

Lördagkväll och inga, absolut inga, tankar fanns om att skriva något på bloggen ikväll. Det har varit en hektiskt dag minst sagt och mycket har blivit gjort. Det var tänkt att kvällen bara skulle avslutas med avkoppling men så blev det inte eller så blev det egentligen precis det? Jobb#2 är på ett sätt avkoppling även om det kräver ganska mycket tid och insatser. Det hände sig att Kalkyl hamnade framför datorn och det blev naturligtvis en del ekonomirelaterad surfning. Det blev en hel del intressanta uppslag och anteckningsblocket fylldes på vartefter. Från jobb#2 är det alltså mycket svårt att övertyga chefen om att få lov att ta semester, han är stenhård som arbetsgivare och kör enligt devisen att sist hem får mest gjort... Chefen är dock sjysst och har en bra och tydlig kommunikation och förstår att värdesätta sin enda anställde och klapparna på axlarna på denne har varit både hjärtliga och många under åren som samarbetet pågått! Jobb#2 har inte heller så strikta regler kring en massa ovidkommande saker utan det som är viktigt är att må bra och prestera, hur det görs är upp till den anställde. Ikväll sitter den anställde och avnjuter lite god dryck medans arbetet pågår för fullt!

Det börjar dock bli dags att smita iväg från jobb#2. Var på väg att stänga ner men så dök den goda nyheten upp som jag faktiskt börjat att hoppas på sedan Skanskas besked om ett nytt utdelningsförslag i veckan och ett inlägg var oåterkalleligt förstås då chefen på jobb#2 övervakar sin anställde dygnet runt:

Vitvarubolaget Electrolux återinför sin utdelning. Styrelsen föreslår en utdelning om 7 kronor per aktie för räkenskapsåret 2019.

Kalkyl gläds ordentligt och hoppas att stämman den 3/11 kommer att klubba igenom detta förslag. Glädjen består inte bara av att en eventuell utdelning kommer att ske utan också över att Kalkyl äger en del i detta fantastiska bolag som levererat vitvaror under en väldans massa år till hela världen. Kalkyl är en stolt ägare av Electrolux och under rådande hemska börskrasch i våras fattades ett beslut om att våga öka i Electrolux och på så sätt uppnåddes drömgränsen om 600 st aktier i Electrolux innan bolaget splittades i Electrolux och Electrolux Professional. Portföljen har alltså numera 600 st i vardera bolag! Att våga öka under de omständigheter som då rådde var inte lätt och kassan sinade då också men det gick och det genomfördes. Electrolux har väl som alla märken både levererat bra och dåliga produkter men överlag vågar jag påstå att de allra flesta ser på Electrolux produkter som något som andas kvalité. Electrolux Professional är snäppet bättre och om du inte känner till vad detta bolag gör så tänk på alla tvättmaskiner och torktumlare i hyreshusens tvättstugor, tänk på utrustning som finns i storkök över hela världen o.s.v. Maskiner som arbetar i stort sett dygnet runt, dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad och år efter år precis som Kalkyls Pengamaskin har för avsikt att göra!

Vad jag började hoppas på efter Skanskas glädjande styrkebesked var att det skulle sätta igång en snöboll och nu har Electrolux fastnat i den. Kanske kommer fler bolag att dras in och följa med?!No comments:

Post a Comment