Thursday, December 31, 2020

Gott Nytt år

 Idag fanns inte en tanke på att skriva något alls men precis som vanligt infann sig en stunds  bloggläsande och då jag svarade på ett inlägg med mobilen som gick sådär p.g.a. mobilens allt sämre förmåga att förstå svenska (ich istället för och är väl det ord som oftast blir fel och fattar inte varför, det blir en massa knasigt och i bloggers lilla kommentarsfält så går det åt skogen om man upptäcker att man missat ett ord och försöker fixa till det, då förvrids hela meningar och ja lusten att hålla kommentarer långa minskar under ett ackompangemang av suckar och pustar).

Vädret är sådär i dag men förhoppningsvis klarnar det upp så att raketer kan beskådas vid 12 snåret. Kalkyl köper inga raketer själv sedan många år och önskar väl inget hellre än att detta otyg med raketer och smällare helt förbjuds och dessutom beläggs med kraftiga bötesbelopp så att vi får stopp på okynnessmällandet som både skadar och skrämmer de flesta människor och bränner ner fastigheter till stora skattebelopp (då det oftast handlar om offentliga byggnader typ skolor och liknande som går upp i rök). Läste på Expressen att 6/10 svenskar vill förbjuda detta så frågan är som vanligt vad som stoppar politruskerna ifrån att gå till handling och för en gångs skull få något gjort som har en god förankring hos folk i gemen. Senaste händelsen var en allvarligt skadad polis i Karlskrona som blev offer för dumheterna som pågår i vårt land. Jag lider med hen och hoppas att några kvarstående men inte erhålls.

Jag gillar och uppskattar däremot stora publika och vackra fyrverkerier och anser att det är bättre med organiserade fyrverkerier som alla kan ta del av.

Då jag gillar att skriva politik och kommentera det mesta  även om jag dragit ner på denna typ av skrivande p.g.a alldeles för få kommentarer på dessa inlägg kan jag inte låta bli att lista en skammens lista på veckans senaste händelser (inte listade i någon särskild ordning)

 1. Morgan Johansson (Justitie- och näringsminister): handling i julträngseln på Nova Köpcenter i Lund
 2. Stefan Löfven (Stadsminister): handling i julträngseln på NK Gallerian i Stockholm
 3. Magdalena Andersson (Finansminister): trängande behov av skidsemester i Sälen
 4. Dan Eliasson (Generaldirektör för SMB): trängande behov av sol på Kanarieöarna innan jul
 5. Skidorterna som inte har stängt ner
 6. FHM som lyckats pricka fel på i stort sett alla tvärsäkra uttalanden de gjort sedan vecka 8 år 2020
  • den svenska super "hjälten" Tegnells gloria har lyckligtvis rasat betänkligt och jag har inte sett några fler reklamkampanjer med T-shirts med hans nuna som tryck
 7. SkiStar (skidbolaget som driver de flesta skidbackarna i Sverige): tar knappt något ansvar alls
Vad gäller den sista punkten med SkiStar är Kalkyl otroligt glad över att jag inte äger detta bolag som trots pågående covid-19 pandemi inte visat några som helst tecken på att ta ett rejält ansvar. Varför ska många andra branscher ha kraftiga restriktioner medans SkiStar inte fått det? Var det då lönt att bankerna åkte på hot om repressalier om de skulle våga dela ut? Fjällturisterna söker sig precis som vanligt till norra Sverige och dessutom har, fler än vanligt, utländska skidturister också sökt sig dit eftersom en del andra skidländer insett faran och stängt ner sina skidsystem (bl.a. Österrike) under denna andra våg av covid-19. 

Trots enorma risker med de alltfler och allt mer aggressiva mutationerna av Covid-19 som nu sprids runt om i världen har Sverige fortfarande likt många andra länder inte stängt ner flygtrafiken. Jag förstår det bara inte hur jag än försöker förstå.
 
Vad gäller de senaste händelserna kopplade till punkterna 1-4 så har Sveriges styre tyvärr gjort bort sig totalt i mina ögon. Detta var spannen som fick bägaren att rinna över och trovärdigheten har de på egna meriter lyckats att nollställa. Det är bedrövligt tråkigt att behöva skriva detta men samtidigt skönt att skriva ner dessa funderingar. Samhällets förmåga att glömma och därmed tyst förlåta är enorm. Löfvens och Morgans handlingar är de mest mänskliga felen men som symbolvärden är de häpnadsväckande trots allt. Jag vet inte om någon av herrarna ens använde munskydd så om någon vet kommentera gärna.
Att finansministern tvunget skall åka skidor, ja, när möjligheten finns så är hon ju inte ensam om detta men klart olämpligt är det och med beaktan av vad både vården och FHM säger är det återigen en häpnadsväckande nonchalans som uppvisas. Det mest häpnadsväckande är dock Dan Eliasson som är generaldirektör för SMB. SMB är myndigheten som har det yttersta ansvaret för samhällsskydd och beredskap i Sverige men det behövde tydligen inte göras värst mycket och generaldirektören kunde hålla en tidig julsemester och resa över halva världen till Kanarieöarna.

Innan datorn stängs ner för idag, denna nyårsafton år 2020, vill jag skicka mina varmaste hälsningar och sympatier till alla hårt arbetande inom och kring den svenska sjukvården:

Tackar ödmjukast till Er alla för allt Ni gör för oss alla!!!


Till alla läsare av denna lilla blogg som är Kalkyls dagbok och ska ses i detta sken:

Gott nytt år önskas Er alla och tack för alla kommentarer!


På återseende år 2021
/Kalkyl

5 comments:

 1. Gott nytt år Kalkyl! Vad gäller Dan Eliasson så spelar det ingen roll vad han gör. Går det riktigt dåligt blir han bara myndighetschef någon annanstans. Så håller det på och sossarna blir nog största parti även nästa val. Lycka till med investeringarna 2021.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gott nytt år DTI och lycka till du med!

   Tyvärr har du nog alldeles rätt vad gäller Eliasson, han är som en katt med 9 liv.

   Delete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Gott Nytt år Herr Kalkyl!

  Gällande regeringens bedrövelser kan jag bara instämma. Tydligen träffades den där polisen av en raket i Karlskronas "utanförskapsområde" Kungsmarken. Man blir inte förvånad... gärningsmännen har väl blivit inspirerade av sina kompisar i Möllevången...

  Tyvärr krävs det nog ett val innan man tar i med hårdhandskarna mot dessa typer, nuvarande regering har endast visat sig handlingskraftiga när det gäller gymnasieamnestin, som sågades av samtliga remissinstanser. Det säger väl allt.

  ReplyDelete
 4. Gott nytt år Snålgrisen!
  Ja det är mycket som sköts helt omdömeslöst och pajasaktigt...
  Kungsmarken i Karlskrona var för sådär 30 år sedan ett helt ok område, verkar som så mkt annat helt gått fel pga den generösa invandringen som vi kan tacka våra hårt handlande och resande politiker för.

  ReplyDelete