Saturday, April 17, 2021

2^8 kr/dag

 Veckan som passerats har varit, hm, lite trist. Inte en enda utdelning har slussats in i Kalkyls Inslussningsränna. Saken ordnades dock upp med besked denna fantastiska lördag, fantastiskt för att jag hållit lördag (läs paus från jobb#1, fysiskt men inte mentalt tyvärr då problemen som ska lösas på jobb#1 som vanligt aldrig sinar och därmed ständigt slukar energi) och för att morgonen inleddes med cash-in ljud från telefonen. Jag visste att det skulle komma utdelningar denna lördag eftersom inget inkommit fram tills igår fredag. Det lät flera gånger från telefonen och först kom 4 cash-in ljud som avnjöts under frukosten och efter ytterligare cirka 2 minuter kom nästa något oväntade cash-in ljud. Det blev alltså ännu en fin vecka utdelningsmässigt. Nästa vecka eller möjligtvis veckan därpå klirrar det till betydligt mera så det ses det framemot förstås! Ja, just det rubriken ja, 2^8 blir alltså 256 och knappt 256 kr/dag är vad Kalkyls Pengamaskin producerar per dag under 2021 om man slår ut totalen hittills för 2021 på årets alla dagar, en rätt fin summa tycker jag och mer ska det blir!

  

2 comments:

 1. Nu ska jag inte vara sådan men 2^8 = 256, men 255 kr/dag är bra det också. Du var IT-kille va? 1111 1111 = 255

  255 kr/dag är bra, men visst räknar du med 170-200.000 kr/år i tidigare inlägg (beroende på hur man räknar)? Det är ju mycket mer.

  Själv tror jag på ca 105.000 kr = 287 kr/dag i år vilket tar hand om stor del av mina kostnader 400 kr/dag.

  Tråkigt med jobbet, men mitt har lossnat lite och jag har t o m tagit ner flexen lite denna vecka.

  ReplyDelete
 2. Hallå US, pinsamt värre. Jag hittade dock felet i skrivandet innan jag fick din kommentar om felet men tack ändå!

  Tyckte mest när jag såg efter bokföring av dagen utdelningsskörd att utdelning/dag nådde strax över 255 kr krävde ett inlägg med 2^8. Lite kul för en siffernörd.

  Ah, angående jobbet, så har det varit för mig i många år så inget nytt under solen men jag ska ärligt säga att det en dag ska bli skönt att slippa ha det på detta viset.

  ReplyDelete