Saturday, May 1, 2021

Roligaste månaden

  Årets roligaste månad, april, har nu avslutats för 2021 och med det kan jag säga att jag redan ser framemot den för 2022! Inslussningsrännan tillhörande Kalkyls Pengamaskin har fått bekänna färg och klarat av stålbadet utan problem. Det blev flera nya rekord satta och en fantastisk totalsumma om knappt 74 tkr togs in!!! Maj månad blir också en angenäm utdelningsmånad som får lov att fortsätta att samla in stora slantar.

Det hanns också med att göras några defensiva köp för att göra grunden än mer stabil:

 • Telia
 • Tele2
 • ICA
 • småsummor i diverse fonder
  Fokus bör enligt plan åter övergå till insamling men då ännu ett köp ligger i tankarna återstår det att se hur det går med detta, ska jag eller ska jag inte?!...

Innehavet i Tele2 ökades på då jag tyckte att ett bra tillfälle dök upp. Samma sak skedde i Telia som fallit mer än utdelningen gett. Förhoppningen är att i sinom tid bör Telia klättra då de sitter på det största 5G frekvensspektrumet. Även Tele2 har en bra del. Att Tele2 dessutom aviserat extrautdelning om 3 krs i juni känns trevligt vilket leder till att även juni månads utdelningssumma blir rätt fin!

ICA har jag grunnat på länge och väl, minst ett år, år jag tyckte läget dök upp och tog in position. Övertygad om att inte alla varken gillar eller kommer att handla på Willys. Nu äger jag både Axfood och ICA och matförsäljningen framöver lär knappast sjunka.

Jobb#1 går på högvarv och läget är ansträngt minst sagt, det gäller väl bara att bita ihop och styra undan väggen. Lyckligtvis är det fortfarande rätt kul trots allt... Att det skramlar in massor med slantar i inslussningsrännan mest hela tiden hjälper orken och får mig att inse varför det trots allt är värt att kämpa på. Funderingar om det mesta snurrar på högvarv och oftast går sådana, i alla fall för mig, parallellt med när jobb#1 går på högvarv. Jag ifrågasätter mer, funderar vart jag vill och en massa däromkring. Dessbättre har nu 4 månader klarats av detta år och en välförtjänt semester börjar ändå att kännas nåbar. Maj månad bör som jag skrev ovan också dansas igenom helt ok, återstår bara 3 veckor tills ny lön ju, då som sagt pengamaskinen kommer att samla in en betydande mängd slantar. Pengamaskinens blotta existens ger kraft och ork och vägs även dess förmåga in så känns situationen än bättre.

Har en differens på 10+ tkr i min utdelningsprognos för helåret 2021 mot Avanza så får se om lite ork finns för att undersöka om jag har något fel eller om det helt enkelt är så att några bolag ännu inte bekräftat en del utdelningar (och därmed räknar Avanza inte de heller). 

Kalkyls Pengamaskin har år 2021 orkat ta sig in i 100,000 kronors utdelningsklassen och fortfarande återstår många av årets månader, ja hela och för Kalkyl smått otroliga 112,492 kr (netto) har samlats in under dessa 4 första månader! Som vanligt finns uppdaterade siffror under fliken Utdelningar. Det hänger liksom lite på ett hår om maskinen även kanske ska klara av att nå 200,000 kr för 2021. Egentligen spelar det naturligtvis inte någon roll om totalen blir 199 tkr eller 201 tkr men psykologiskt för Kalkyl spelar det en utomordentligt stor roll. I detta spel var ICA är felaktigt köp eftersom ICA aktien är dyr och eftersom utdelningen redan betalats ut och tyvärr inte bidrar till utdelningsflödet detta år, men jag har velat äga ICA länge!
12 comments:

 1. Ja, April blev nog en bra månad även för mig känns det som. Ska göra sammanställningen inom kort och så blir det vanliga månadsinlägger "Numeriska värden".

  Tror alla dina inköp där blir bra. TEL2 köpte även jag mer av den här veckan. Det är nu mitt näst största innehav.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är en månad som definitivt är rolig att sammanställa om man inte ligger helt utanför OMX30! Vill ha fler sådana april-månader!

   Delete
 2. 112.000 spänn redan är inte fy skam. Telia på de här nivåerna känns som ett mycket tryggt köp. Vi får se om den kan pressa sig förbi 40 i närtid.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är verkligen en rejäl summa, såg att din maskin drog in mer än så bara i april vilket är än mer fantastiskt! Ja, Telia är en långsam aktie men tror på sikt att den kommer igen. Frekvensbanden är ändliga och största 5G bandet är inte så dumt att äga!

   Delete
 3. April ligger bra till som roligaste månad!

  Har bra med Tele2 och Telia (AT&T) sedan innan men visst känns de som givna i grunden.

  Axfood har jag också rejält med och har som du funderat på ICA länge men inte kommit till skott.

  200' känns absolut roligare än 199' och själv kommer jag i år nå +105' vilket är mycket roligare än 99'.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bara bra till?! Finns det någon som egentligen slår den?! Förvisso härligt och roligt med semester men då går oftast stålarna ut och inte in som under april ju...

   Jo, det är alltid trevligare att ligga över ribban än under, det kan liksom inte hjälpas. Då går US maskin också in i de stora maskinernas skara, grattis!

   Delete
 4. Ja telekom och mat är något som funkar och något man inte drar in på så lätt. Bra jobbat med portföljen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det borde ju typ vara det sista någon skär in på i dagens samhälle, antagligen skärs matkontot ner före mobil/internetabonnemangen!...

   Tackar Myntaren!

   Delete
 5. Hej Kalkyl. Kul att det går bra med ditt sparande. Imponerande att tids nog nå 200 000 i utdelningar. Det är helt klart en rejäl summa. Fortsatt lycka till nu framöver.

  Mvh Slimis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Slimis! Kul att höra från dig också igen! Det är för mig en helt sjuk summa så tror väl på den först när den är insamlad. På bra väg dock med samlandet för året redan.

   Tackar och lycka till du med med både totalen och swingtradingen!

   Delete
 6. Förnuftiga köp, vi får väl se om Telekom kan få samma uppsving som resten av bolagen på OMX har haft. Vi är långt kvar till toppnivåerna för Tele2, men det innebär såklart bättre DA, då bolaget tjänar pengar och kan göra extrautdelningar.

  Telias totalavkastning är dock ingen munter läsning.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ibland är jag förnuftig vet du Snålgrisen, haha! Just Tele2 snurrar på rätt bra och funkade de för Kinnevik så varför inte för oss?!

   Telia behöver jobba vidare helt klart.

   Delete