Monday, August 16, 2021

Rättsröta

 Ett brödrapar har begått flera grova våldtäkter inklusive misshandel av kvinnor i Malmö. År 2018 dömdes den yngsta av hovrätten till 4.5 års fängelse men efter en lång rad utredningar och resningar framkom att mannen inte var 18 år när brotten begicks och svenska staten betalar nu ut 840,000 kr till mannen i skadestånd.

Mannen var invandrad från Syrien och en medicinsk utredning fastslog hans ålder på vilken hovrätten baserade sitt straff.

Läs själva här

Detta fall är nog ett de allra värsta fall jag läst om, det är så här en hel del av de svenska skattekronorna används. För gemene man kunde nog åldern kvitta då han begått hemska brott mot kvinnor ett flertal gånger tillsammans med brodern. När jag läste om detta brödrapar första gången, troligtvis när brotten upptäcktes mådde jag direkt illa och jag mår även illa denna gång. Undrar förtvivlat hur mycket de stackars drabbade kvinnorna fått i skadestånd...

Sveriges rättssystem verkar ha tappat all sans och allt vett för längesedan och hur i hela friden ett skadestånd kan betalas ut till ett svin som denna person är en total gåta för mig. Vad är det för fel på rättsväsendet? Vad är det för fel på människor som arbetar i detta ruttna system utan att få till förändringar? Vad är det för fel på politikerna som ingenting gör? Hur kan sådant här få lov att fortsätta?

Man tror snart inte på vad man läser längre.


8 comments:

 1. Rättvisan är blind som det heter, vilket blir tydligt i ett sådant här fall.

  Juridik låg ganska högt på min lista när jag skulle söka utbildning. Jag hade dock blivit vansinnig om jag jobbat med juridik och sett sådant här dagligen. Eller hade jag via först utbildning och sedan arbete formats in i systemet?

  ReplyDelete
  Replies
  1. I vissa fall totalt urblåst och orättvis och patetiskt illa fungerande.

   Usch. Inte bra jag hann läsa denna smörja innan datorn stängdes av för kvällen.

   Blir helt tokig på sådant här nonsens. Var är lagen om vanligt sunt förnuft att tillgripa flr att i alla fall stoppa utbetalningen av ett skadestånd?...

   Delete
 2. Inte mycket att göra i det enskilda fallet då lagen är lagen. Däremot kunde man ju önska att vi hade politiker som hade koll på läget i landet och arbetade dag och natt för att förbättra lagstiftningen till den nya verkligheten vi lever med. Det Sverige vi växte upp i finns inte längre...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Håller med och nej tyvärr är det ett helt nytt Sverige vi befinner oss i. Hade vi haft normala politiker värda namnet hade givetvis täppt till sådana här möjligheter omedelbart.

   Delete
 3. Tyvärr är domstolarna(domare, nämndemän, och åklagare) är politiska, att tro att de är helt utan partibok är naivt. Det förklarar mycket av det sjuka vi ser puttrar upp på ytan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du har nog en poäng här tyvärr Myntaren. Detta var svårsmält...

   Delete
 4. Nej, det var helt enkelt åt helvete horribelt !!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja verkligen NLI. Tydligen har fler uppmärksammat idiotin men den artikeln var låst så kunde inte läsa hur ministern (tror jag) försvarade att svinet hsr rätt till skadestånd. Rätt till vadå? Straffarbete i Norrland o såga ner träd med handsåg o sen respass ut vore rättvisare.

   Delete