Thursday, October 14, 2021

Att vänta

 Denna torsdagskväll var tänkt att bli något av ett firande. Tyvärr så, precis som så ofta i FIRE resan, blev firandet utbytt mot ännu en dags väntan. Kalkyls Pengamaskin har samlat in ytterligare utdelningar i jakten mot att bocka av målet om 200,000 kr i totalt erhållna nettoutdelningar för år 2021 men tyvärr grusades glädjen när utdelningen från Nordea tydligen tog längre tid än förväntat att hitta fram till Inslussningsrännan. Nu är det inte värre än att firandet kan ta vid imorgon för då bör även Nordeautdelningen hittat fram till rätt destination.

Denna vecka har inneburit en nedtrappning rent allmänt fr.o.m idag. En riktigt jobbig och dryg tid kan läggas till handlingarna, självklart innebär det inte att resten av året kommer att vara nån slags walk-in-the-park för det kommer den definitivt inte (för oss som fortfarande arbetar i detta land) men de sista cirka två+ veckorna har varit jobbiga på riktigt. Det har knappast underlättat att sömnen som så ofta under sådana perioder varit kass också. Saker rullar på åt rätt håll och det känns ändå bättre att backens uppförslut i alla fall planat ut något. 

Då Kalkyl ofta skrivit politiska inlägg och gillar att så göra även om antalet kommentarer tyvärr blir alldeles för få (tackar för alla som faktiskt ändå inkommer!) i förhållande till nedlagd tid på skriverierna så får bloggkollegan Sparo stå för den politiska delen i detta inlägg, få kockar, många matgäster. 

VARNING för smärtsam läsning över Situation Sverige.

Kalkyl väntar vidare och kör lite förfest så länge.

Inlägget fick fortsätta och störa förfesten beroende på Blogger som, ja, inte är så där värst bra sen uppdateringen för ett år sedan eller nåt. Har hänt några gånger och även om jag lärt mig så är det lika irriterande korkat av Blogger ändå. Vad snackar Kalkyl om? Jo:och:


Notera 'New post' och 'New page'. Första gången det hände att det valdes 'New page' istället för 'New post' höll Kalkyl på att slänga ut datorn genom fönstret. Ett massivt långt inlägg som liksom bara var borta... Tog faktiskt flera veckor innan inlägget hittades bland 'Pages' och då var det inaktuellt... Utan att överdriva undrar en van datorkille med mer än tre decenniers datorvana  hur någon kan komma på en så användarfientlig hantering att göra menyerna kontextkänsliga, som det så fint heter, i detta sammanhang. Lägg liksom bara till en knapp så finns båda 'New post' och 'New page' istället för som nu ge möjligheter till total förvirring. I 99% av fallen eftersöks ett 'New post' och inte ett 'New page'.

En annan sak som Blogger kunde fixa är varför ibland kommentarer bara "försvinner" och nåt strunt meddelande typ 'blogger tappade kontakten'. Jaha, ok, men texten kanske inte behöver försvinna från formuläret? 


 


10 comments:

 1. Oktober ser ut att bli en bra utdelningsmånad även för mig. Tror jag har ett 20-tal utdelningar som trillar in bara runt den 15/10.

  Mitt största problem med blogger var när de plockade bort de där snabbverktygen. Men sedan införde de andra möjligheter till uppdatering. det var lite jobbigt att skriva in alla innehav igen, men nu funkar det bra.

  Min text på sidan är på svenska, är in på engelska alltså ?

  Blev lammfärsen bra ? Jag var nog lite otydlig i mitt svar på din kommentar. Menade att jag ibland brukar göra lammfärsBIFFAR fyllda med fetaost/örtkryddor.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå NLI!
   Kvällens middag blev fantastisk, naturbetad lammfärs blir bra! Tzatziki o klyftpotatis till det med lite tillbehör!

   Ja min blogger är på engelska.

   Inget dåligt väntande antal utdelningar alltså, härligt!

   Delete
 2. Kommentarerna blir för få för att det censureras eller så blockas anonyma kommentarer...men hur som helst konstigt är det...
  /T

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det kanske är precis så som du skriver, den tanken har naivt nog inte slagit mig.

   Delete
 3. Tänkte ge dig lite stöd och säga att dina politiska inlägg är uppskattade även om jag inte har kommenterat dem så fortsätt gärna med dem.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vad trevligt, roligt och mycket uppmuntrande att läsa, tackar!

   Delete
 4. Idag har du väl fått pengarna från Nordea? Fredagar passar sig bättre ändå när det kommer till firande. I alla fall för oss som fortfarande knogar vidare i arbetslivet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå ZS! I morse sa jag till mig själv att Nordea kommer säkert inte idag heller, möjligtvis imorgon lördag, men de har faktiskt anlänt och med stor säkerhet lotsats genom Inslussningsrännan! Definitivt passar fredag mycket bättre som firardag, instämmer.

   Delete
 5. Ja det tog lite tid att få utdelningen från Nordea, och man blir ju förbannad när sen 35% försvinner i källskatt. Jaja, om tre år får man ju tillbaka stålarna, UTAN ränta. Funderar på att sälja skiten, men gillar samtidigt de nordiska bankerna då de betalar fina utdelningar. Nåja, hade jag köpt Wells Fargo som jag tänkte förra året, hade jag varit rik nu. Tss, ångerns tempel, det är en bra beskrivning på vad börsen är.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Snålgrisen!
   Usch ja, man kan definitivt hålla sig ifrån skratt med 35% KS, fattar inte hur något sådan simpelt ska få lov att ta 3 år att återbetala. En total gåta...

   Får checka in på det ångerns tempel delvis också, jag gick liksom du i tankarna på Wells Fargo men det stannade i tankarna. Låt oss hoppas att de Nordiska bankerna fortsätter sin just nu pågående positiva resa, det har som sagts i tidigare inlägg knappast varit en enkel resa med inköpen. Att SEB lyfte till dessa höjder var nog mest otippat men det gjorde den och verkar fortsätta.

   Delete