Saturday, October 30, 2021

Inte varje morgon

 Inte varje morgon som inleds med goda nyheter direkt... Denna morgon lästes dock en riktigt bra nyhet och rubriken var följande:

SD vill stoppa gangsterrap i SR


I mitt tycke ett utomordentligt välkommen aktion som där SD vill stoppa SR från att spela gangsterrap. Behövs inte uttryckas annorlunda än SDs Tobias Andersson gör:

-Man kan ifrågasätta rimligheten i att en del av det offentliga, i form av public service, lyfter upp, prisar och erbjuder en plattform till de här aktörerna.

Det kan verkligen ifrågasättas varför den skattefinansierade public service beter sig på detta vis och Kalkyl instämmer till 100% i Tobias Anderssons uttalande. Få bort sådant skräp och våldsbejakande "media" omedelbart från det publika rummet. Om nu någon börjar opponera sig emot ett sådant förslag bör den eller de personerna då ställa sig frågan vad som är rimligt. Högst orimligt är det i mångas ögon att posera med pistoler, AK4:or och häva ur sig aggressiva och samhällsfientliga texter. Att i media bejaka och lyfta fram en knagglig förortssvenska är skandal och bättre vore att istället lägga mer pengar på adekvat språkundervisning.
  

10 comments:

 1. Jag tillhör den skara människor som tycker det är ett korkat förslag. Att förbjuda en viss musikstil är inte lösningen tror jag. Det luktar mer 80-tal, ungefär som när Siewert Öholm ledde någon hjärndöd debatt om att förbjuda hårdrocken och kanske framförallt W.A.S.P.

  Det jag däremot håller med om är att vi skattebetalare inte skall behöva finansiera detta. Mitt förslag är att lägga ner P3 eller låta en kommersiell aktör ta över.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag kan till viss del hålla med dig ZS, det är en svår gränsdragning att göra men i fallet gansterrap-kulturen är den utan tvivel kopplad till en obehaglig samhällsutveckling där våldet ökar och blir allt grövre. Att sådan musik och sådana personer ska ges utrymme i public service program är inte rätt och definitivt inget som leder samhället i en bättre riktning och därför tycker jag at förslaget är utmärkt i just detta fall.

   Du vill lägga ner P3 skriver du, gäller det P1 och P2 också eller bara P3? Pågår ju sedan några år en häftigt diskussion om just public service. Jag anser i grund och botten att public service är något bra (min sosseådra finns kvar) men kanske har även detta spelat ut sin roll, jag vet inte riktigt faktiskt.
   När P2 Klassiskt lades ner tyckte jag för egen del att de nästan kunde skrotat hela SR, skandal att et så fint program gick ur tiden. Som tur är går det ännu att lyssna på äldre fantastiska inspelningar från hela världen på P2 Klassiskt på nätet.

   Delete
  2. Missade lite av din kommentar: Jaså Siewert var emot W.A.S.P. Gubbjävel får jag då säga om honom. Hårdrocken ville dock vad jag vet inte döda och störta samhällen men minns nåt fragment (är väl yngre än dig ZS!...) där hårdrocken var direkt skadlig. Jämfört med dagens gansterrap var den schangern som en liten snäll vit pudel...

   Delete
  3. När det gäller att lägga ner hela public service så vacklar jag fram och tillbaka men några nio(!) miljarder tycker jag inte att de skall få. Varför skall mina och dina skattepengar gå till att filma några pösmunkar som sitter och minns på ett slott? Visst det finns de som tycker det är underhållande men då kan väl en kommersiell aktör ta över det och så får de som vill se också betala.

   Delete
  4. Nej, program för 9 mdr har jag inte heller upplevt att vi fått. Är riktigt sur på SR sedan ett av de bästa och mest spännande programmen UFO podden togs bort...... Om vi nu har spelat in program varför ska de tas bort? Klipp bort den copyrightskyddade musiken eller gör rätt från början och lägg den i egna spår som enkelt kan stängas av men låt programinnehållet som skattekronorna betalat för finnas kvar för alltid. De programmet var fantastiska men går inte att hitta någonstans längre, om nån vet var så snälla säg till här!

   Delete
 2. Tänker Tyskland 40tal när Rikskansler Adolf gick in å bestämde över Tysk media. POLITEKER ska inte lägga sig i media överhuvudtaget. Då är det riktigt kört för gamla Swedala

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo som jag svarade ZS kan jag delvis instämma i detta men och andra sidan har politikerna redan gjort så, det finns en del andra musikfalanger som INTE FÅR och aldrig har spelats i radio redan, Som sagt, det är en svår avvägning att begränsa men i just detta fall så skulle förbudet peka i rätt riktning.

   Det är nog tyvärr redan kört för gamla Sverige, svårt att se hur det ska kunna gå att vända denna skuta rätt.

   Delete
  2. Som med så många andra frågor av stor viktighet borde en folkomröstning vara vägen fram för att ta ett beslut istället för att 349 trötta och förvirrade "ledare" med 50% chans ska lyckas trycka på önskad knapp.

   Delete
 3. Fascister försöker detaljstyra media. Ingen nyhet direkt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nej, det är ingen nyhet men tyvärr en verklighet vi redan lever i så varför ska då sådant här skit få lov att ges utrymme?

   Delete