Thursday, November 25, 2021

En fars

 Sverige har tyvärr ännu en gång gjort bort sig i omvärldens ögon. Danmark beskrev veckans händelser inom pajaseriet som, kort och gott: en fars

En fars är väl mitt i prick för vad som utspelat sig i den före detta stormakten Sverige. Den sedan länge otippade händelsen som mest handlat om kön gick till avslut två gånger:

 • Magdalena Andersson (S) blev Sveriges första kvinnliga statsminister
 • Magdalena Andersson (S) avgick som Sveriges första kvinnliga statsminister
  efter sju (7!)  timmar i tjänst
De flesta både inom och utom detta land, ja utom förstås pajasarna själva, varken förstår särskilt mycket eller ens orkar eller ens vill försöka att förstå. Det är fullständigt absurt som vanligt i Sverige. Hela världen skrattar åt Sverige snart. Tror nog att Mr Donald Trump också tillhör skaran som skrattar, han blev hårt åtgången 2017 efter sitt uttalande kring att Sverige verkligen har problem, problem till stor del skapade av kraftig migration. Den svenska politikerkåren stod för en gångs skull hyfsat tillsammans och påstod motsatserna till allt vad Trump sade men tyvärr har tiden givit honom betydligt mer rätt än vad de svenska politikerna ens kunnat drömma och fortfarande drömmer om gällande frågor så som brottslighet, migrationen eller pandemihanteringen. Ledarredaktionen på Expressen har skrivit en intressant ledare.

Den i riksdagen framröstade M-KD-SD-budgeten är den budget som dikterar villkoren för regeringen framöver. Lyckligtvis var det inte den röd-gröna budgeten som antogs. Maggan har gjort sig känd som en stram finansminister men den plattformen lämnades under 2020 under pågående c19-pandemi och det har spenderats ofantliga summor och ofta med tveksamma resultat i de fall där ens uppföljningar gjorts...

Som sammanfattning har det egentligen varit en alldeles normal vecka i Sverige med kaos, skjutningar och mest andra tråkigheter.

För Kalkyls egen del har veckan varit lika slitsam som föregående vecka och det är skönt att konstatera  att morgondagen är en fredag och dessutom en lönefredag vilken bör innebära att lönen skramlar in på lönekontot!!! På utdelningsfronten har strömmen minskat i styrka men likväl orkade Kalkyls Pengamaskin med att gå över totalt 480,000 kr i ackumulerade nettoutdelningar! Året har något mera att ge så det återstår att se vilken slutsumma det blir, men nu ser det ut så här:2 comments:

 1. Jo det var svamligt kring budgeten och när MP lämnade regeringen. Nu profilerar sig alla inför valet -22 och de inser väl att åren i regering haft större negativ inverkan än förväntat.

  Det är bara käbbel :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det är en kort och bra kommentar NLI: det är bara käbbel.

   Lika trist och märkligt som alltid att tvingas ta del av sådant här, rena rama sandlådelekarna...

   Delete