Friday, November 26, 2021

Lönefredag!!!

 Så blev denna arbetsvecka också avklarad tillslut och fredagen den så ljuva var här igen! Denna fredag var ännu bättre än många andra då det dessutom vankades lön på kontot efter en månads slit sedan förra gången. Precis som några tidigare månader har det varit en del hål att fylla igen vilket innebar att det var relativt stora utgifter tyvärr. Den ena utgiften kan väl egentligen knappast räknas som utgift men på något vis känns den som en sådan ändå, den handlade om att fylla upp mellanbufferten till sin stipulerade må-bra nivå då det tullats lite på även på den bufferten under månaden som gått för några mindre inköp, ja av aktier alltså! Nu är saldot återställt, räkningarna betalda och Avanza-överföringen gjord. Känns bra förutom att det redan, som vanligt, längtas till nästa lön. Månadens räntebetalning på bostadslånet till 0.89% var trevligt vilket innebär en lägre ränta att betala - tack Avanza! Kalkyl ser framemot ännu en sänkning av Avanzas superlåneränta till 0.79% som räntan var när Kalkyl blev Private Banking (PB) kund.

Under dagen avyttrades tillslut innehavet i ICA till kursen 534 krs. Den enda ångern i denna affär är att det inte hanns/orkades fylla på med ytterligare 100st när kursen dippade ner mot cirka 398 krs. Det blev en fin vinst i ICA även om Kalkyl helst velat behålla ICA i portföljen. Det återstår att se om ny möjlighet kommer att ges till detta eller om ICA försvinner från börsen vilket är det mest troliga. I vilket fall blev det runt 140 krs i vinst på ICA.

Lönefredagen har dock tyvärr varit blodröd på börsen och portföljen följde med blodströmmen som flöt. I stunder som dessa känns det mycket skönt att luta sig tillbaka och gå igenom lite utdelningssiffror och annat trevligt som piggar upp. Detta kanske är svårt att tro på men det tar fokus från portföljvärdet och där är en av de riktiga styrkorna med utdelningsinvestering, en annan är ett stadigt ökande inflöde då bolagen oftast, bra sådana, brukar höja utdelningarna varje år. 

Evolution Gaming (EVO) är ju inte någon rolig historia för dess senkomna aktieägare, ja antagligen inte heller för de tidiga, då aktien i maj 2021 stod i runt 1672 krs och nu handlas i 960 krs den 26 november 2021. Drygt -700 krs eller -43% kan få vem som helst att gråta. En del fonder gör det definitivt då de varit direkt överviktade i EVO. Diversifiering är en bra strategi och det gäller även fonder...

Barnen har sett framemot denna fredag sedan länge och för deras del handlade det inte om någon lön eller sådant annat praktiskt, de har längtat efter julgransklädning och julpynt! Nu lyser granen sitt trivsamma sken ackompanjerat av stjärnor och några ljusstakar i fönsterna! Innan barnen anlände brukade det bli en ljusstake eller en stjärna eller två runt 3:e advent men nu är det mer ordning på julpyntningen.

Veckan har på utdelningsfronten varit lugn men trots det lyckades ännu en 10,000 kronors stolpe att nås, nämligen 480,000 kr i ackumulerade nettoutdelningar. Gissnings- och förhoppningsvis ökar inflödet i kommande vecka igen då katching ljudet är väldigt angenämt och varje morgon utan det ljudet saknas liksom något väsentligt numera.



No comments:

Post a Comment