Wednesday, December 22, 2021

Nästan lönefredag

 Nästan lönefredag känns det som ikväll då sista arbetsdagen har gjorts för detta långa jobbiga år 2021!!! Det känns riktigt skönt att göra detta konstaterande. Året har varit riktigt kämpigt och det gäller både på jobb#1 och på jobb#2. Mycket har hänt och mycket har gjorts. Det allra mesta har gått ganska bra också! Idag skramlade några kära utdelningar åter in på Inslussningsrännan och bokföring skall ske. Det blev en liten påfyllnad idag som möjligtvis kommer att följas av en ytterligare imorgon då börsen jobbar och håller öppet även den 23:e. För Kalkyl är detta ett av få år i vuxen ålder som innebär ledighet den 23:e, tanken är helt klart att det ska bli fler sådana 23:e dagar. Börsen har varit lika volatil som vanligt och den ökade volativiteten verkar ha blivit det nya normala, undrar stilla om det inte är delvis skapat av alla börsrobotar som härjar därute? Hade kassan varit större hade några ytterligare köp kunnat gjorts men... Funderingarna pågår fortfarande om 2022 ska bli ännu ett slitår i FIRE anda, helt ärligt är det svårt att säga nej till att köpa mer inför framtiden så det blir nog till att kämpa på. Inser att det definitivt börjar halka in på One-more-year syndromet.  

Kompletteringshandling av mat gjordes under dagen vid en väl vald tidpunkt och det var lagom med folk i affären. Nu är nog allt inhandlat och imorgon är tanken att det i lugn och ro ska bakas vörtbröd, lagas diverse rätter och bara hänga med la Familia. Vad gäller en vit jul hoppas det precis lika mycket som det gjorts sedan barnsben, det hör tyvärr Skåne till. Första gången en jul firades med gröna gräsmattor och strålande solsken var nog för sådär 40 år sedan och ja det blir liksom inte riktigt samma stämning... Just nu ser prognosen kass ut och består mest av regn och +2-3C...

Nå, dags att ta itu med bokföring av de kära inkomna slantarna!


7 comments:

 1. I Norrland är det -19 grader just nu, ca 20 cm snö. Blir fortsatt kallt den närmaste veckan. Inköpen har varit betydligt färre än vanligt denna vecka. Men det är lite tid kvar fortfarande. NYSE har väl öppet till och med på Julafton.

  God Jul Kalkyl.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vad härligt det låter med -20C och 20cm snö!!! Hade inte jag varit med familj hade flyttlasset gått för längesedan då jag verkligen gillar vinter.

   God Jul NLI!

   Delete
 2. -13C i Stottenhult (Stockholm) idag men ingen snö. Även jag ledig imorgon, men jobbar 3 dagar nästa vecka (jobbar alltid mellandagarna då arbetet kräver det), är det för sista gången eller kanske näst sista?

  Ett fantastiskt år för jobb#2 har vi haft. One More Year drabbar oss alla och jag tror det är många fler i FIRE som jobbat för länge snarare än för kort tid. Men nästa år blir det inga uttag från Pengamaskinen oavsett vad som händer på Djurparken.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Missade även dina kommentarer, nåt teknikstrul gissningsvis.
   En stor tanke där: är det för sista eller näst sista gången! En helt både overklig, fantastiskt och rolig känsla gissar jag!

   Gott nytt år US och hoppas julen blev bra den med!

   Delete
 3. Just nu +1,9 grader och väldigt grått i Göteborg. Precis som en jul skall vara. Jag tror att jag endast har en (1) utdelning kvar i år och det är Cibus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. JAg har som du, endast en liten utdelning kvar från Cibus. Det roliga med denna är att den slår över min totala summa till en ny jämn fin 10 tkr nivå så den är välkommen precis som vanligt!

   Delete