Monday, January 3, 2022

Ett nytt år

 Ett nytt har inletts på börsen och ja idag var det bra drag får sägas!

Som vanligt när ett nytt år inleds under FIRE resan blir det en hel del att ta itu med, först och främst brukar det väl vara att försöka sig på någon slags resultatberäkning och sammanställning. Det är inte det allra enklaste inte och redan förra året gav det rejält med bekymmer att försöka bringa ordning i allt och tyvärr så även i år. I år blev det ett något mer pragmatiskt förhållningssätt och siffrorna togs fram och fixerades. Det går att råka ut för betydande bryderier om man vill beroende på hur man utnyttjar sin nätmäklares information och alla dess fina diagram och jämförelser. Det gäller helt klart att se upp med procentsiffrorna och annat, i alla fall om det ska bli någotsånär rätt. En annan uppgift är att förbereda för alla de nya utdelningarna som ska bokföras i Mästerexcelarken och det måste skapas ny tabell för nya året samt lite andra små handgrepp i en ytterligare flik. Här kommer en av nackdelarna in med Excel då det ibland inte går helt perfekt med kopiering och uppdateringar i formlerna. Gäller att ta det lite lugnt så brukar det dock reda ut sig. Imorgon blir det nog max en utdelning, den som det väntas på alltså, men redan i övermorgon sätter skörden igång! Målet för årets nettoutdelningar har skrivits ner till 250,000 kr då år 2021 var något dopat av en del extrautdelningar. Det blir riktigt spännande att se hur detta årets skörd blir men med någon extrautdelning samt många höjningar borde 250,000 kunna nås.

I morse var besvikelsen stor när den saknade utdelningen som skall skrivas till år 2021 fortfarande inte hade dykt upp efter 08:35... Ja den dök inte upp under dagen heller... Något är verkar skumt här vilket måste följas upp förstås.

Av okänd anledning har välkomna kommentarer (alla utom äktenskapsrådgivning, lån och annat trams) slutat dyka upp som notifiering på mobilen (android). Har inte gjort något aktivt för att detta skulle inträffa men... Om nån vet vad som kan vara fel skriv gärna och berätta.

Det var inte bara börsen som inleddes stark och även Kalkyl inledde hurtigt med en löprunda under dagen. Utan skryt så kändes den förvånande nog som om det bara var 2 dagar sen den förra vilket det verkligen inte alls var!

Singlar slant om fortsatt uppgång imorgon men den ställde sig på kant. Attans också...2 comments:

 1. Hej. Vad får du ut av att vara så nördig när det gäller utdelningsdagar och procent hit och dit. Skulle aldrig idas bry mig om ören för gör man det så kommer du nog aldrig bli fire samt att allt finns på Avanza. Sen är det väl ingen som lever på marginalen på utdelningar man får in. Du behöver väl bara veta att du får in mer än du förbrukar? Så gör jag!
  //Per

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå! Självklart får jag ut massor av detta nörderi bl.a ör det väldigt kul och stimulerande vilket jag vet att många andra andra tycker. Det var andras nörderi som fick mig att börja samt gå så hårt in för det och mot dem är jag väldigt tacksam för den inspiration jag fått!

   Delete