Wednesday, January 5, 2022

Förberedda

 Mästerexcelarken är nu förberedda för ännu ett år i FIRE-anda. Orange utdelningen skramlade tillslut in, kraftigt försenad, men då förseningen innebar utbetalningsdatum 220104 fattades beslutet att den trots allt inte skrivs bakåt till år 2021. Märkligt att den blev så pass försenad men inget att göra något åt och nej det påverkar verkligen varken ekonomi eller välbefinnandet. 

Några diagramuppdateringar går att finna på utdelningssidan. 

Pengamaskinen har startat starkt och redan har några sköna tusenlappar kunnat bokföras.

Det kom en kommentar till gårdagens inlägg som ställde frågan vad detta utdelningsnörderi tillför och tanken var att kvällens inlägg skulle berätta lite mera kring detta än vad som mäktades med på mobilen i svaret men nu blev det inte så, kanske i ett senare inlägg. I vilket fall känns det mycket bra att åter vara redo för att välkomna alla de sköna utdelningsslantarna. Detta år blir det första året att få lite källskatt återbetald vilket blir trevligt att uppleva. Det blir intressant att se om Avanza håller sitt givna löfte om att 100% erlagd källskatt ska återbetalas, tyvärr har Avanza brustit mycket kraftigt i denna hantering historiskt. Någon större summa handlar det inte om men som vanligt välkomnas förstås alla slantar. Erlagd källskatt har ökat kraftigt med åren och det tar några år innan flödet stabiliserats. Bokföringsaspekten kan också bestämmas och vara redo inför år 2023 då summorna blir betydligt större. 5 comments:

 1. Återbetalningen av källskatt har blivit senare och senare på Avanza. Det är tur att man är en norrlänning som inte har bråttom...;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag har noterat detta också. Hoppas att de blir snabbare nu när de förhoppningsvis fått ordning på sin metod.

   Tror rent generellt den norrländska sävligheten passar bra i FIRE-maratonet, själv kämpar jag mot mer sävlighet.

   Delete
 2. 2021 fick jag återbetalning av källskatt för både 2017 och 2018 så ens överlevnad skall nog helst inte hänga på Avanzas förmåga att betala tillbaka källskatten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oj, det är alltså tyvärr värre än jag befarat angående källskattehanteringen på Avanza... Märkligt det ska vara så svårt när tydligen Nordnet fixar detta ungefär eller helt som det ska göras...

   Jaja, marginaler finns ju så klart då den hittills inte alls räknats med och troligtvis inte heller bör den räknas med utan får väl bli en slags rolig bonus bara när den väl kommer... När den väl kommer har man i stort set glömt bort de inbetalda pengarna så mest då kul att få dem.

   Delete
 3. Hej Kalkyl, länge sedan man hörde något från dig. Allt väl ?

  ReplyDelete