Saturday, January 29, 2022

Inleder starkt

 I princip är januari, enligt en del den fattigaste månaden på året, avklarad. Denna lördag har ännu en storm dragit in i de södra delarna i landet. Någon nyhetsskribent hade den dåliga smaken att skriva något i stil med: nu är det rabatt på el...

Ja den personen som skrev så är lika oinsatt i elproduktion som 99% av politikerkåren är vars framfart de senaste 10 åren i Sveriges historia nu blivit ganska uppenbar även för de med kraftigast tillverkade foliehattar. Själv slog kostnaden för december månads förbrukning alla rekord och en "fin" cirka +100% kostnadsökning kunde bittert konstateras nu i januari när räkningen skulle betalas. Verkligheten kommer alltid förr eller senare ikapp fantasierna och förhoppningarna. Det är bara väldigt synd att det är fotfolket som även denna gång måste betala för styrets tokerier. Elsituationen i Sverige är nära katastrof och om inget görs på allvar kommer vi följa "förebilden" Tyskland mot ett systemhaveri. Nå skitsamma, det är som det är... När folk som inte förstår sakfrågorna och konsekvenserna fattar beslut blir det sällan särskilt bra beslut fattade.

Även Kalkyls Pengamaskin har känt av nedgången men glädjande nog håller den emot väldigt bra men framförallt kämpar den på i ur och skur!

Några höjdpunkter har noterats under januari:

 • Ett antal bolag har redan aviserat höjd utdelning
 • Ett antal bolag har redan aviserat extrautdelningar
 • Valutaförändring gav positivt avtryck på utdelningarna så långt
 • Sparkvoten nådde 0.70 trots allmän och kraftig inflation på snart alla priser 
Kalkyl hade glömt bort hur angenämt det faktiskt är att i lugn och ro sätta sig och arbeta lite på jobb#2. Framtiden den ljuva planeras, formas, skapas och livet känns med ens mer angenämt. Att det var så pass kul att gå igenom veckans utdelningsförslag hade glömts bort, utdelningsprognosen uppdaterades för första gången på länge och tog ett rejält skutt uppåt! Förhoppningsvis kommer det många fler positiva besked med början redan på tisdag. 

Det har varit semester på Jobb#2 men den fick ett abrupt slut igår och ännu ett fint inköp kunde göras. Egentligen skulle det inte gjorts något inköp alls men nu blev det som det blev och hela dagen gick i dur. Tänk vilken energiboost det är att bygga Pengamaskinen med stort P - det är då tur att en ha en (enligt politiker och en del andra är det väl mest tur eller oförtjänthet det handlar om och skatteplanerna smids frenetiskt i viljan att marginalisera allt och alla...).

Ikväll, ja snart alltså, serveras det hemlagad pizza till familjen. En sådan väldigt god pizza som kostar en hel del ute på stan. Familjens betyg är 5+++ vilket även bagaren själv sätter och med den middagen sparas en hel del pengar in som snart kan stoppas in i Pengamaskinen de med! 

 

5 comments:

 1. Lite drygt 100% dyrare landar min elräkning på med. Att ha rörligt elpris känns plötsligt inte lika smart men nu får jag stå mitt (politikernas) kast.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Man kan definitivt hålla sig för skratt när man är en av de som får betala för de svenska politikerförmågornas nedmontering av ett av världens bästa energisystem som dessutom var i stort sett var 100% fossilfritt. Vilken "framgångssaga" för miljön!

   Delete
 2. Har inte fått elräkningen för det senast passerade kvartalet ännu. Så det blir väl spännande. Vi har vistats mycket i stugan under höst/vinter och perioden jul/nyår/trettondag och det har varit väldigt kallt så förbrukningen har nog varit hög.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ok du kör med kvartalsräkning. Hade 2 månaders räkning tidigare men blev ändrat till 1 månaders, sen en tid tillbaka kostar 1 månaders räkningarna som 2 månaders gjorde tidigare här i se-4. Med se-4:as priser hade det inte gått at hålla mer än +5 i din stuga NLI...

   Delete
 3. För några dagar sedan fick jag en online gratis konsultation med Dr.oduduwa, jag kommunicerade med honom oro och han tar tillbaka min ex kärlekspartner efter att vi har skilsmässa i nästan 6 år nu, jag är mycket tacksam och glad att dela med mina vänner det nya sätt jag upptäcker att få tillbaka ex kärlekspartner även efter så många års separation, de kommer fortfarande att tänka på din kärlek och de kommer tillbaka för att be om ursäkt till dig utan att du ber dem eller ringa dem att återvända, det här är en bra kärleksstava Charm inkantationsböner som fungerar riktigt bra och snabbt.
  Få gratis konsultation nu via (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  https://wa.link/q5f107

  ReplyDelete