Tuesday, February 1, 2022

1/12

Den första tolftedelen av år 2022 är nu avklarad och utdelningarna för januari  kunde summeras till 6,736 kr. Det innebar att prognosen slogs med +8%, delvis beroende på den sena Orange utdelningen som bokfördes för januari (men som egentligen hörde hemma i december 2021). Ett av årets mål är att VARJE månad ska inbringa minst 5,500 kr och detta har klarats av med råge för januari vilket är uppmuntrande. Pengamaskinen lyckades passera ännu en 10,000 kronors stolpe i form av 490 tkr i ackumulerade utdelningar (netto som alltid förstås) och snart nås den första halvmiljonen!

Efter en tids semester från jobb#2 ökades aktiviteten markant i slutet på förra veckan.  Strävan mot FIRE känns lika rolig och aktuell som någonsin. Resan fortsätter. En del större manövrar har initierats men lär ta ett tag att få ordning på dessa. Tele2's VD uttalade cirka en timme efter glädjen kring nyheten där analytikerna spådde minst 15.6 krs i extrautdelning att runt 12 krs kunde förväntas men att han inte visste vad styrelsen skulle föreslå. Pengar ska först landa i fickan innan de ska räknas med... 

Under dagen har tankarna mest handlat om portföljen och FIRE i allmänhet medans senkvällen har inneburit excelövningar och annat FIRE relaterat pyssel för att försöka få ordning på tankarna och ideerna. Går enkelt att konstatera att då mås det som bäst helt klart! Kalkyl trivs nog bäst i aktion och inte i pension. Det är helt enkelt mycket svårt och rent av ansträngande att förhålla sig passiv.


2 comments:

  1. Större manövrar låter ju spännande. All in i Microsoft ;-)

    ReplyDelete