Wednesday, February 2, 2022

Fantastiskt

 Det är en fantastisk känsla att sitta och uppdatera excelarken vad gäller utdelningarna för år 2022 eller att bara logga in på Avanza och se hur det tilltänkta och kommande inflödet ökar på daglig basis!

På Avanza fås numera ganska mycket mycket av den information vi FIRE strävare med fokus på utdelningar gillar, det finns årets totala utdelningssumma år för år, det finns snygga diagram som bloggvärlden sysslat med ett bra tag och som inspirerat mycket. Det är lätt att glömma bort att inget av detta fanns för några år sedan och Avanza har verkligen beaktat vad som hänt i FIRE-världen och lagt in massor med fina funktioner. Att ändå sitta bakom spakarna och ha full kontroll är ändå i längden det allra bästa.

På några få dagar har förväntad utdelningssumma på Avanza fyrdubblats. Idag matades ytterligare uppdateringar för några bolag in i Mästerexcelarken och det är en underdrift att säga att siffrorna glädjer. Det ser liksom riktigt trevligt ut. Det är tidigt ute och år 2020 lärde de flesta att saker kan förändras snabbt både vad gäller utdelningar så det gäller att inte ta ut för mycket glädje i förskott, dock kan man få lov att unna sig att både känna stolthet och glädje inför vad som komma skall om det inte totalkollapsar därute under året.

En stabil men något trött pjäs vid namn Essity har länge legat och skvalpat och inte mycket har hänt med kursen tyvärr. Det spås och det tros men förhoppningsvis kommer det ändå någon gång att ta fart uppåt. Tills detta inträffar avnjuts utdelningen (DA runt 2.5%) som í år höjdes från 6.75 krs till 7.00 krs. Höjníngen ser inte mycket ut för världen men innebär ändå en utdelningshöjning om 3.70% vilket är klart mycket högre än vad många får i löneförhöjning på sina jobb#1 efter ytterligare ett års arbetstid sen förra löneförhöjningen!  Några Essity nyheter som lovar gott inför framtiden:

  • Essity togs in i S&P Globals Sutainability Yearbook 2022
  • Essity erhöll i en genomgång av över 7000 bolag i världen en silvermedalj inom kategorin Household Products 
  • Essity rankas som ett av de 150 mest hållbara bolagen i världen


5 comments:

  1. Som jag sa till min aktiebroder, det vankas ett regn man kan stå ut med. Utdelningsregnet ser mkt lovande ut och staplarna växer fint. Essity har verkligen varit en surdeg men jag har en 10-20-årsplan så..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verkligen ett regn man kan stå ut med Myntaren. Har fått en bra energiboost senaste veckan av prognoserna! Ja Essity har knappast infriat löftena hittills men som vanligt får man ha tålamod i detta maratonlopp.

      Delete
  2. Det svänger mycket en period framöver nu tror jag. Nuvarande vinnare kan bli kommande förlorare och tvärtom. Det är bara att se över sin diversifiering och ligga lång. Tråkigt...men det är min övertygelse.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja det ser så ut, dock får konstateras nu på fredagskvällen att det svängde än lite mer än jag trodde denna veckan. Det roliga med nedgångar är att portföljens DA stiger, gäller att fokusera bort ifrån det jobbiga.

      Delete
  3. Ja det blir förhoppningsvis och troligtvis bättre tider för Essity! Lycka till själv!

    ReplyDelete