Saturday, March 12, 2022

Riktigt nära

(innehåller affiliate länkar)

 Att uppnå 500,000 i totala nettoutdelningar har länge varit ett stort delmål. Det finns egentligen ingen särskild anledning till detta delmål vad gäller utdelningarna men det är en rejäl utdelningssumma helt enkelt och 50% av en smått utopisk summa om 1.0 mkr i utdelningssumma. 

Målgången är väldigt nära nu och har definitivt gått ganska långsamt ett tag nu. När det prognosticerades att målet borde nås cirka i mitten på mars kändes det avlägset och som om det återstod en mycket lång tid. Nu har vecka efter vecka betas av och klarats av på jobb#1 och i veckan som kommer bör målet så äntligen kunna nås och bockas av. Att bocka av mål efter mål fungerar väldigt bra som motivation för Kalkyl då det gör resan något roligare då framsteg märks och uppmärksammas, i alla fall minst genom någon bokning i ett av Mästerexcelarken eller genom ett blogginlägg. 

Det är så när men målgången är fortfarande ändå inte riktigt där än:


Kalkyls Pengamaskins arbetar med nuvarande geografiska utdelningsfördelning:


I dagarna meddelade Legget & Platt Inc att de höjde utdelningen för 50:e året i rad och därmed har de kvalificerat sig till den beundransvärda titeln Dividend Kings! Det är det andra bolaget i år i Kalkyls Pengamaskin som blivit Dividend Kings!

Avanzas (appens) utmärkta Analys/Utdelningar har fortsatt att uppdateras och ticka uppåt och nu återstår 67 tkr innan Avanzas utdelningssumma (brutto) stämmer överens med Mästerexcelarkens prognos (brutto).


6 comments:

  1. Bra jobbat !! Utdelningsfördelning avseende valuta har jag aldrig kontrollerat, bara innehavsfördelning. Får fundera på om det finns något enkelt sätt att mäta det. Blir nog för mycket jobb att sitta och hålla reda på när de kommer och till vilken växlingskurs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallå och tack NLI! Det ska bli kul att bocka av detta mål och sträva vidare mot nästa. Känns som den sista lilla biten tagit mycket lång tid.

      Det är helt klart lite intressant att i alla fall få en hyfsad indikation på fördelningen.

      Delete
  2. Riktigt nära nu. Vet du vilket bolag som kommer knuffa dig över 500k?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Får inga notiser längre i gmail om nya svar på inlägg så lite sent svar. Målet är nått!

      Delete
  3. Trevligt, vi siktar på miljonen under detta året, synd bara att man aldrig ser röken av de pengarna, de bara absorberas för återinvestering i portföljen hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är riktigt trevligt när man äntligen börjar se mer konkreta bevis på all möda som lagts ner. 100% igenkänning av att än så länge har alla de pengarna exakt som du skriver bara plöjts in i Pengamaskinen och själv gås det med tomma fickor.

      Miljonen är respekt det Snålgrisen!

      Delete