Saturday, March 26, 2022

Skörden inleddes

 Skörden kom att inledas redan denna lördagsmorgon! Det var något oväntat men det gjorde ju knappast ont. Först lön igår och redan idag kom alltså ännu en fin summa in. Det var en bra inledning på helgen efter en som sagt jobbig vecka. Några timmar senare dök nästa glada överraskning upp och då i form av att Avanzas utdelningsprognos tagit några ytterligare steg mot Mästerexcelarkens utdelningsprognos. Det gäller här att se upp med summorna då Avanzas är brutto medans de egna arkens är netto även om de förstås även inkluderar bruttosummorna. Tele2 har meddelat sin extrautdelning om 13 krs och den bidrog till att öka på utdelningsprognosen på Avanza. Fortfarande är det ett antal månader på Avanza som uppvisar betydligt mindre summor en de stipulerade minst 5000 kr/mån VARJE månad och summering av dessa ger ett ytterligare påslag. De relativt feta utdelningsmånaderna sep, okt och nov saknar också en del så det ser mycket lovande ut! Om Mästerexcelarkens prognos har något fel har det i alla fall hittills inte kunnat hittats och förhoppningsvis är deras prognos alldeles korrekt, tiden får utvisa om så var fallet eller inte. Extrautdelningen för Tele2 är inte med i Mästerexcelarkens prognos och anledningarna till detta är flera:

  • funderingarna har vacklat fram och tillbaka kring om extrautdelningar ska in i prognosen eller inte, för Volvo och några till har de lagts in men alltså inte för Tele2. På ett sätt vill man ej ha med extrautdelningar då det dessa är en årsbunden (extra)utdelning och troligtvis inte återkommer kommande år men och andra sidan gäller prognosen endast för innevarande år och därmed bör de ingå. Bör väl ta och lägga till extrautdelningen för Tele2 helt enkelt.
  • När prognosen uppdaterades sist var Tele2's extrautdelning mest något som det spekulerades kring även om alla spekulationer var samstämmiga om att en extrautdelning faktiskt skulle göras. Summorna var dock olika och intervallet var från cirka 12 krs till dryga 15 krs. Tyvärr blev extrautdelningen inte runt de inledningsvis gissade summorna från analytikerkåren. Det blir trots 12 krs istället för 15 krs en fin summa alldeles oavsett.

Ett av de uppsatta målen för 2022 är därför glädjande nog redan hemma och det är målet om 250,000 kr i nettoutdelningar för 2022!

Som det ser ut nu finns en riktigt god chans att Kalkyls Pengamaskin tar steget in i ännu en 100,000 kronors klass och hämtar in över 300,000 kr netto för år 2022! Det vore självklart alldeles underbart fantastiskt om denna enorma summa kunde klaras av under detta år. 

Lördagen har hittills varit mest inriktad på barnen och klockan är nu runt 17 när en stunds hygge kunde uppbringas för jobb#2. Hjärnan spinner vidare på Översyn nr 2 och beslut måste fattas senast imorgon kväll. Det står ännu och väger och det är inget självklart och enkelt beslut som måste fattas. Båda alternativen har sina för- och nackdelar. Jaja, som vanligt står sig devisen som skrivits flera gånger tidigare men som trots upprepning ter sig precis lika aktuell varje gång:

Det är inte lätt att bli rik inte...

Trots bra inflöde denna lördag nåddes tyvärr inte en ny 10 tkr milstolpe men beredskapen är hög för att framöver bocka av ganska många! Det blev skrivet ännu ett ganska långt stycke om framtiden men väl färdigskrivet togs det inte med så detta blev allt för idag. 


4 comments:

  1. Grattis kalkyl till målet 2022 och en mycket fin summa av 250k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tackar LD! Ja det känns härligt att det målet kan anses hemräknat. Fanns väl en del funderingar om att det kanske inte skulle kunna klaras av i år då 2021 var ett speciellt utdelningsår.

      Delete
  2. Jag missade 300k netto med mindre än 3000 spänn förra året. Lite retsamt trots allt. I år kanske vi båda når ända fram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vi håller tummarna för det ZS, hade varit en mycket trevlig summa att nå! 3000 ifrån är väldigt onödigt...

      Delete