Sunday, April 3, 2022

Avanza ris

 Dagen efter inlägget där Avanza rosades och det skrevs om att 50 tkr taket för 0% ränta togs bort så gjorde Avanza delvis bort sig igen...

Det är tråkigt att behöva skriva negativa saker om det sparinstitut som handhar ens stålar... Tyvärr fortsätter Avanza på den inslagna vägen om att ständigt och jämt "förbättra" sin plattform, tyvärr innebär det väldigt ofta om att en del bra funktioner, beteende eller helt enkelt inlärda handgrepp blir omoderna och kastas ut. Det är väldigt irriterande att som kund behöva stå ut med alla dessa ständiga "förbättringar". Kalkyl har flitigt och enträget påtalat för Avanza vikten av en stabil plattform och vikten av att en användare behöver "kunna"/"känna" till sin plattform. För att en kund så ska kunna göra kan inte ständiga "förbättringar" frekvent tvingas på kunden. Personligen värdesätts stabilitet och fungerande grundfunktioner framförallt kosmetisk lull-lull funktionalitet. 

Kalkyl hoppas och uppmanar alla som upplever försämringar och krångel på sparplattformen att klaga. 

I fredags slog det till igen och sedan dess dyker en sjukt irriterande popup upp i appen som, allt som oftast, påtalar att en nyare appversion finns tillgänglig:

 • Det räcker mycket väl att påtala detta t.ex. var 10 eller 50.e inloggning, Inte vid varje jävla inloggning...
 • Smärtsamt medveten om de 2-3 senaste appuppgraderingarna inneburit en del riktiga försämringar (även om även förbättringar erhållits) styr de flesta undan en ny appversion, efter 10:e påtalandet gav Kalkyl upp och var beredd att åter en gång ta skiten och få uppgraderingen gjord. Väl inne på GooglePlay uppstod skräck då det räckte att läsa några få kommentarer som sågade den nya versionen totalt med eftersläpningar, dålig uppdateringsfrekvens, problem med att se aktiernas värde/i valuta och medelbetyget från alla de första påtvingade pionjärerna var 1/5..........................
För helvete Avanza, det är hög tid att börja fatta att vi kunder inte leker på er plattform, vi jobbar mycket hårt och försöker skapa ett nytt liv. Ge f.a.n. i att ständigt och jämt uppdatera plattformen.

Kalkyl styrde undan uppgraderingen och tvingas nu jämt och ständigt läsa popup:en om att en ny version finns tillgänglig.

Ständiga "förbättringar" där en sak blir bättre och två blir sämre kan sammanfattas i:
 • det är respektlöst
 • det är onödigt
 • det är irriterande
 • det är jävligt drygt.
Synd att appnissarna inte hålls hårdare av Avanza som i övrigt får 5/5 i betyg av Kalkyl.

GoogleSheets har sedan i fredags också inte kunnat uppdatera kurser för ETF:erna som inte kan hittas på GoogleFinance utan hämtas från Avanza. Kalkyl bet i det sura äpplet och fick hjälpligt sätta sig in i importxml och övrig dynga men skräpet vägrar ändå att fungera nu och gissningsvis ligger felet hos Avanza. Ibland så..................

Att Avanza för varje år släpar än mer efter med källskatteåterbetalningen är också uselt och kan även detta skrivas in under kategorin:

 • respektlöst mot kund
Se för sjutton till att få fart på källskatteåterbetalningen och se verkligen till att återbetala 100% till VARJE kund och lek inte Robin Hood med kunders inbetalda källskatt som tidigare gjorts. Upp till bevis Avanza, Mästerexcelarken har allt bokfört och säkerligen är Kalkyk inte unik i detta.

4 comments:

 1. Hmm har inte märkt några direkta försämringar i appen, mer än att man måste döda den och starta om den i princip varje gång man ska titta på "just nu"-fliken. Just den fliken laddar nästan aldrig som den ska för mig. Övriga flikar fungerar.

  Analys funkar mycket bättre i appen än på webbsidan, där dom inte har gjort några uppdateringar på evigheter, vilket är tråkigt för mig som helst sitter vid datorn och gör analyser.

  Kan även hålla med om källskatten, förra året har jag för mig att de skrev att utbetalningarna skulle komma mycket snabbare i år än förra året då de tog väldigt lång tid på sig. Jo tjena...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Snålgrisen! Tack för input om nya appen, hoppas övriga omdömen var överdrivna och får väl uppdatera och bli av med popup:en. Generellt är appen mkt trevlig men ständiga förändringar irriterar och försvårar arbetet. Förra uppdateringen ställde till mkt och invanda handgrepp fick ändras, kasst...

   Delete
  2. Glömde kommentera detta med uppdateringar. Även Tesla har fått mycket kritik för att de bytte ut en väl fungerande version av bilarnas OS mot en där de hade flyttat runt funktioner till de mest obegripliga ställen, skärmens yta nyttjades mycket sämre, fula ikoner hade lagts till, i princip allt var mycket sämre och klagostormen lät inte vänta på sig. Nu har Tesla pudlat och börjat lägga tillbaka *vissa* saker där de var innan. Detta är väl nackdelen med mjukvara och korta iterationer, men det är som sagt trist nä det görs ändringar "bara för att". Lägg istället pengarna på att förbättra stabilitet och lägg till nya features. Och gör inte som Tesla som verkar rekrytera UX-designers från lekskolan.

   Delete
  3. Bra med mer input! Jo det är lite det jag menar, tröttsamt o jobbigt att saker flyttas runt. Den förra uppdateringen innebar en hel del extra scrollande i flippande för saker som tidigare nåddes direkt. Popup:en var bara för mkt...

   Delete