Monday, April 4, 2022

Just nu en måndag i april

 Just nu under den nu pågående Utdelningsskörden med stort U jobbas det som vanligt vidare. Det kan ju kanske tyckas att själva skördetiden kanske kunde eller borde innebära lite mindre arbete på jobb#2 men så är alltså inte fallet. Det jobbas på lika frenetiskt som vanligt vilket innebär den sedvanliga mixen av:

  • funderingar
  • kalkyleringar
  • beslut
  • önskningar / fantasier
  • bokföring av utdelningar
Den ekonomiska översynen nr 2 har i dagarna tagit ännu ett steg framåt. Just ekonomiska översyner är stora ingrepp och kräver mycket tankearbete, kalkyler och beslut. Varje steg framåt är således hyfsat trevliga att ta och att föra till handlingarna. 

Kalkyls Pengamaskin har fått upp (utdelnings)trycket helt klart och det är faktiskt, precis som för bönderna under skördetid, bråda dagar med mycket bokföringsarbete att klara av. Det är verkligen glädjens tid och fortfarande uppvisar Avanza-inloggningen på appen (ja den är rätt bra trots gårdagens inlägg) och utdelningarna fortfarande en stigande och därmed en mycket positiv trend. Gapet mellan Mästerexcelarkens prognos minskar och ännu inga mörka moln upptäckta. Morgondagen bör innebära hyfsat trevliga summor och 10 tkr milstolparna bockas av i rask takt.

Som sagt, den ekonomiska översynen nr 2 pågår och samtidigt med den pågår planering och evaluering av kommande aktioner som ska utföras. FIRE fas 2 ter sig mest som en utopi, även om en trevlig sådan. Listan på aktioner som troligtvis kommer att exekveras har växt. Det i sig är knappast negativt och istället bör det ses som något positivt eftersom kämparglöden inte börjat att falna. Det har sedan start av byggnationen av Pengamaskinen satts upp mål för innehav, det var en bra grundplåt men någon slutplåt var det alltså ej. Det finns en del innehav som ska byggas på en hel del och listorna och kalkylerna däromkring filas det på. 

Om mars var en rolig utdelningsmånad så kommer april att bli än roligare, det är alldeles sant!

Förhoppningsvis kan den ekonomiska översynen också komma i mål och därmed sätta spelreglerna för agerandet framöver. Jobb#2 tar mycket tid och mycket kraft men det är enormt glädjande och tillfredsställande att se vilka resultat som är på väg att skapas. Jobb#1 flyttar sig mer och mer ut i periferin i tankarna även om det vore väldigt bra om det får lov att utgöra fundamentet några år till. De satta målen för 2022 exekveras enligt plan och det gäller även de som berör jobb#1.

Det blev en oväntad stund framför Mästerexcelarken och jobb#2 ikväll denna måndag i en blåsig och kall dag i april detta år 2022 där både energi- och livsmedelsvindarna blåser kalla. 

 

    

No comments:

Post a Comment