Friday, May 6, 2022

700 tkr + Mot 6000 kr/mån

 Det var länge sedan ett 'Mot x kr/mån' sattes upp, faktiskt var det så länge sen som den 17 december 2021 och då sattes målet till 5500 kr/mån, läs här. Det har inte direkt varit i fokus att klara av detta mål men idag visade det sig att det faktiskt har klarats av och dessutom det som följer efter också vilket blir 6000 kr/mån!


Då Kalkyls Pengamaskin och själva FIRE resan försöker ta steget in i fas 2 sätts inget direkt nästa mål upp men självklart är det 6500 kr/mån som blir det nästa månadsmålet att sträva efter:


Glädjande nog är det endast kat C månader som behöver påfyllnad. 

Dagen innebar ännu fler utdelningar som välkomnades in i Inslussningsrännan och med dagens inflöde nåddes en smått otrolig summa för de ackumulerade nettoutdelningarna. Kalkyls Pengamaskin har nu netto arbetat in hela:


Det är på riktigt väldigt svårt för en simpel Kalkyl att ta in vad som faktiskt har åstadkommits. Visst, läskunnigheten ger att 700 tkr tagits emot i utdelningar och dessutom netto men ändå känns det väldigt abstrakt, overkligt, konstigt, glädjande, tillfredsställande och helt jävla fantastiskt underbart! 700 tkr!!!

Även denna dag var lång och än längre tog det innan egentiden framför Mästerexcelarken infann sig och tröttheten till trots var det fullständigt nödvändigt att efter 5 års hårt FIRE slit, ett studieår och fyra exekveringsår (och många fler om pre-FIRE räknas in), bokföra dagens utdelningar och att faktiskt kunna se svart på vitt att nu gick nettosumman över 700 tkr.

700 tkr är alltså 70% av den hägrande miljonen i ackumulerade nettoutdelningar och arbetet fortsätter alltså. För varje 100 tkr stolpe som nås ökar självklart glädjen i vad som åstadkommits. Året har hela 7 månader kvar, ja nästan 8 och en hel del utdelningar till skall förhoppningsvis välkomnas in även om mars-apr är de stora flödenas månader om tonvikten har lagts på svenska aktier vilket skett.

Fördelningen har viktat mer mot svenska aktier på sistone men det är för att slutpositioner önskats erhållas i en del svenska aktieslag. Finns fortfarande några att vikta upp i men väldigt många har nått full position och funderingar kring vad som egentligen bör vara full position stöts och blöts dagligen. 

Bloggkollegan Krösus Sork som är en stor inspiratör har t.ex. börjat räkna valutafördelningen i XACT Norden Högutdelande så här:

  • 6% DKK
  • 25% EUR
  • 19% NOK
  • 50% SEK

enligt inlägget här.

Kan ju också i ärlighetens namn fastslå att trots 6000 kr/mån VARJE månad fungerar Krösus Sork fortfarande som en lika bra inspiratör som när Kalkyls FIRE resa inleddes då Krösus Sork nu siktar mot otroliga 75000 kr/mån VARJE månad!!! Brutto men ändå!!! 75000 alltså!!!

Kalkyl har inget stöd för XACT Norden Högutdelandes valutafördelning i Mästerexcelarken och ja, inget sådant planeras heller i närtid. Fördelningen ser nu ut så här:


vilket kan jämföras mot 220312:


Dollarn ligger idag i skrivande stund på hela 9.95 kr/usd och var i morse straxt över 10.01 kr/usd. Sist dollarkursen var så här hög och något högre var i mars 2020 med runt 10.36 kr/usd. Kalkyls KF har alltså varit den som hållit emot allra bäst vilket beror på dollarkursens ökning och indirekt troligtvis beror det på att USA ligger långt ifrån Europa och kriget som rasar.

I veckan som gått har hela två böcker lästs ut och den ena lästes på 2 dagar vilket väl säger något om intresseshalten i den. Eventuellt kommer kanske boktips framöver. En om investering och en om politik som ju kraftigt påverkar investeringarna och därav dessa politiska inlägg som ibland dyker upp, dock alltmer sällan.

Redan imorgon är Inslussningsrännan redo att välkomna fler utdelningar och strävan mot miljonen i ackumulerade nettoutdelningar fortsätter naturligtvis oförtrutet!
 


No comments:

Post a Comment