Wednesday, May 4, 2022

Kämpar på

 Det kämpas på i ur och skur, Kalkyls Pengamaskin fortsätter att välkomna utdelningar och 10 tkr stolparna tickas av en efter en. Börsklimatet just nu är minst sagt volatilt och siffrorna lyser mest rött. I torsdags, alltså den 28/4 lämnade vi tillslut 0-räntan då Riksbanken höjde reporäntan med 0.25%. För schablonskatten påverkar inte denna räntehöjning men om fler kommer så blir det kännbara skatteökningar. Avanza meddelade idag baserat på Riksbankens höjning uppjusterade räntesatser. 

Det är helt klart andra tider som stundar nu och troligtvis bistrare sådana:

  • Riksbanken höjde reporäntan med +0.25%. Fler står tydligen på önskelistan...
  • Inflationen fortsätter koppla sitt grepp. En matvara Kalkyl regelbundet köper har på cirka 6 månader ökat med drygt 22% och liknande ökningar gäller många andra matvaror. T.ex. har priset på ett paket 600g Bregott snabbt gått från 42 kr/pkt till nu senast 54 kr/pkt vilket är knappt +29%...
  • Elpriserna fortsätter vara lika oförskämt orättvisa över landet och något mera korkat system går inte att hitta. Tydligen är Sverige inte ett land längre utan består av 4 olika länder...
  • Drivmedelspriserna är fortsatt alldeles för höga dikterade av löjligt höga skattepåslag som självklart staten inte alls vill plocka bort. Istället ska en 1000-lapp delas ut till alla bilägare vilket är lika korkat som att oavsett regional förbrukningstillhörighet, dvs i vilken "el"region fastigheten befinner sig i, "kompenseras" alla med en viss (stor) miniförbrukning... Antagligen kommer "bilmålvakterna" också att åtnjuta denna 1000 kronors gunst som är lika genomtänkt som vanligt när saker sköts av "våra folkvalda förmågor"... En "bilmålvakt" i Malmö lär ha 3500 st bilar så den förmågan kan ju snart checka ut med 3.5 mkr på fickan... Men vad i helvete pågår i detta land? VAD?
  • Kriget mellan Ukraina och Ryssland, som enligt Ryssland inte är ett krig, rasar tyvärr vidare och något slut ses inte i närtid.
  • NATO flyttar fram sina positioner och ibland fås känslan att Sverige redan fattat beslut om att ansluta sig men... En stor fråga helt klart... Vår tänkarelit vet förstås som vanligt bäst, vilket de visar gång på gång ju!!!
  • Som om det inte var nog med krig och hot om krig i världen upplevde Sverige under påsken en början på ett inbördeskrig där över 120 poliser blev fysiskt skadade, mer eller mindre allvarligt. Hur många som blev psykiskt skadade av de fruktansvärda upploppen vet nog ingen...
  • Det som fruktats länge verkar nu finnas i form av Nyans som är ett parti för muslimer.
    Riksdagen VAKNA - dags att förbjuda partier med klar religiös inriktning eller?!...
Ja det är inte detta Sverige Kalkyl växte upp i, den saken är alldeles klar. Det Sverige som en gång präglades av flit, moral, rättspatos, skyldigheter, respekt och en hel del klokhet verkar nu bara vara nåt att skratta åt, inte kunde det väl ha varit så bra väl?!...

Kalkyl har tidigare varnat för S och att inte låta sig luras. Varningen förnyas här då alldeles för mycket återigen SKA ske under deras mandattid, märkligt att nästan ingenting hittills har skett och då avses en mängd områden som t.ex. energiframställning, utanförskapsområdena, kriminalitet o.s.v. Att höja A-kassan är väl alldeles tokigt igen, den bör självklart sänkas så att fler tvingas ansluta sig till oss andra som stiger upp varenda jävla morgon och jobbar hårt hela dagen.

En liten glädje dök upp i nyhetsflödet idag och det var att över 120 personer som deltog i kravallerna har nu identifierats av polisen och man hoppas kunna identifiera många fler. Hoppas båten står klar för snar hemtransport och varför då inte med en båt utrustad med åror? I ett demokratiskt samhälle som Sverige låtsas vara har dessa individer och deras släkter absolut ingenting mer att göra och personligen är Kalkyl jävligt trött på att betala skatter för finansiering av deras och liknande individers uppehälle samt för polisinsatser och liknande som krävs alldeles för ofta runt deras "boplatser" (utanförskapsområden). Det räcker nu och det har räckt bra länge nu...



 


5 comments:

  1. Håller med om precis allt du skriver, vilket jag även avhandlade i senaste månadsrapporten. Sverige och svenska lagar är helt enkelt för mesiga för dessa människor. De konsekvenser som normalt sett biter på vanliga svenskar (hot om fängelsestraff) är i princip verkningslösa i dessa fallen. Jimmie Åkesson och SD har under åren kommit med väldigt många märkliga förslag, men detta om att utvisa hela familjer är inte så tokigt som det låter, helt enkelt för att jag tror att det är det enda hot som biter (kanske indraget ekonomiskt bistånd för hela familjen). Detta gör man ju redan, så det är hyckleri från s att prata om att man inte tillämpar kollektiv bestraffning. En kille med hela sin familj fick lämna landet då hans arbetsgivare hade gjort fel med tjänstepensionen. Jag ser ingen skillnad alls, även om jag i sak ogillar kollektiva bestraffningar. Tyvärr vägrar de självgoda svenskarna inse faktum; socialtjänst och saft och bulle-poliser fungerar inte längre, och har inte gjort på många år.

    Jag är glad att vi bor ute på landet nere i Småland, där denna typ av människor i princip inte existerar. Jag har inget emot mångkultur så sett, men samhället måste vara stenhårt om denna mångkulturen visar sig i form av ökad kriminalitet eller t.ex. högtalare med böneutrop.

    Sen håller jag med om detta med helikopterpengar som pytsas ut lite här och var. Klassisk sossepolitik, man tar med högra handen och ger med vänstra. Sen skyller man på att "det måste gå snabbt". Löjligt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just det, apropå inflationen, jag fick lönehöjning på 2.3%, chefen var väldigt tydlig med att man inte kan matcha någon inflation utan håller sig på unionens föreslagna nivåer. Tydligen var det flera andra medarbetare som hade trott att de skulle få 6% i lönepåslag, hmmm.

      Delete
    2. Bra kommentarer som vanligt Snålgrisen. Skrev svar innan på mobilen men precis som vid svaret på ditt månadsinlägg blev det något fel och kommentaren försvann. Blogger har gjort det igen... Otroligt.

      Just förslaget om att ge kollektiva bestraffningar vore myclet lämpligt i fall som dessa, låt hela familjer/klaner få respass hem. Har velat ha en sådan lag i många år. Kommer naturligtvis inte att hända i naiva Sverige.

      Av mängden kommentarer på detta inlägg och på ditt så verkar inte många bry sig eller våga uttrycka någon åsikt alls, det är ännu ett stort problem denna eviga tystnad och därmed acceptans för vad som pågår.

      Delete
    3. Grattis till +2.3%, jag fick exakt detsamma. Spelar ingen roll hur hårt man jobbar då företagen belönar alla i stort sett exakt lika, ja alla på golvet då cheferna gärna ökar på sina egna löner med procentsatser inom intervallet [5,20]. Med ökad ålder känner jag alltmer hur motivationen börjar tryta då det liksom inte ger någon utdelning att jämt och ständigt walk-the-extra-mile.

      Delete
  2. Hatar blogger, går ej kommentera på mobil längre...

    ReplyDelete