Monday, June 6, 2022

Prylar - studsmattor och grillar

 Bloggkollegan KronanTillMiljonen hade idag ett intressant inlägg och känslan infann sig att det är lika bra att kommentera lite snabbt, läs inlägget här. Får väl börja med att humöret är i botten då plötsligt nån jävla uppdatering på antingen win10 eländet eller NordVPN slog fel med följden att  DNS uppslagningen brakade samman... Så förbannat trött på all sådant här skit och alla dessa idiotiska uppdateringar...

Nåja, nu hittas adresserna igen och hade det inte varit för detta elände hade sängläget redan intagits, nu är humöret något för uppskruvat för att sova så får avvakta en stund till och då kan det lika gärna skrivas några kommentarer. DNS uppslaget brakade när egentligen kvällen bara skulle avnjutas i stilla frid med de nya Mästerexcelarkens funktioner och statistiska klargöranden men tekniken ville alltså annorlunda.

I vilket fall, så sätts 100% check på innehållet i bloggkollegans inlägg. Tänker inte gå i direkt strid men några kommentarer präntas ner:

Varför i hela friden håller nästan hela landet Sverige på med dessa förbannade och löjliga studsmattor:

 • de är fruktansvärt fula
 • de tar mycket utrymme 
 • de tillför minimalt med nytta
 • nöjesfaktorn klingar fort av
 • skaderisken är stor (glömmer aldrig nyheterna som visade 12 åringen som styltade omkring i nån slags helkroppsvagga efter att ha brutit nacken då volten inte klarades av helt perfekt...)
 • skadefrekvensen går upp på användarna i takt med användningstiden
 • de används minimalt, oftast inte alls...

Grannkärringen var ute en enda gång i deras studsmatta, det var både första och sista gången, då några förbipasserande kommenterade om att trädgården nog var för liten för en sådan (stor?) studsmatta. Kanske tyckte de även andra saker om grannkärringens studsmattesövningar men i vilket fall har hon aldrig igen beträtt studsmattan den heliga trots att den står kvar och används i stort sett aldrig, skrattar lite varje gång tankarna åter hittar tillbaka till den episoden och myser över hur de studsmatteinköpspengarna istället förräntat sig sedan dess och dessutom fortsätter medans grannarnas studsmattor närmar sig soptippen än litet mera för varje år! Efter den 1000:e studsningen är det nog inte värst imponerande när ungen/ungarna påtalar hur bra de hoppar, eller? Eller när de äldre barnen/ungdomarna insett hur trist vanligt hoppande är och de istället bestämt sig för att satsa all kraft mot skyddsduken/sargen (!...), ja den som alltså förr eller senare går sönder och då "plötsligt" och "oväntat" förpassar hopparen/angriparen häftigt mot marken vilket borde inses även med endast en måttlig portion intelligens...   

Kalkyl har varken studsmatta eller grill (IT), senast studsmatta utnyttjades var för sisådär 25 år sedan på Skara Sommarland och det var väl kul i cirka maximalt 5 minuter eller nåt, roligast var faktiskt redan då de luftfyllda studsmattorna och dagens fjäderstudsmattor känns som rena 1800-talsprylen... Vad Kalkyl däremot gör nästan dagligen är att tillaga de allra flesta mål mat som serveras i det Kalkylska hemmet, det handlar om allt ifrån enkla frukostar till flotta 3-rätters gourmemenyer. Har aldrig förstått varför det är så otroligt fantastiskt mycket godare när köttet anrättats på en tramsig grill med skitigt kol eller med explosionsbenägen gasol... Kan det måhända ha något att göra med de tunga och gedigna gjutjärnsstekjärnen som Kalkyl alltid använder?! Nåja, detta är inget som ens Kalkyl ser någon större nytta av att yppa utanför denna blogg då endast en liten antydan om sådana tankar sänder ypparen direkt till utanförskapet, på livstid antagligen, för man bara ju måste typ vad ... älska att grilla! Det är ju så ... sjukt gott.! Vore det nu inte för det förbannade DNS problemet hade troligtvis inte heller detta klavertramp till inlägg blivit skrivet, men nu är det ingen återvändo:

Sverige, studsmattelandet med dokussåpewannabees och sandlådepolitiker!

Det stinker bokstavligt talat grill precis överallt mellan cirka maj-september när alla idioter som inte annars knappt visar sig i köket plötsligt förvandlats till mästerkockar och bränner sönder köttbitarna, värst är det när löprundan drabbas och andnöden infinner sig. Skalka luckorna och håll tummarna att idiotgrannen närmst dig inte råkar se till att grillfan exploderar senare på kvällen eller under natten när hens illamående tar vid efter inmundigandet av de oftast brända köttbitarna tillsammans med nåt sunkigt och billigt rödtjut i box, i många fall påeldat (haha) av inandandet av grillröken också. Intressant i sammanhanget är att grillens (o?)krönte Mästare är Weber och det var helt utan diskussion förr så att en klotgrill var det absolut bästa som kunde göras, användas och avnjutas, men varför är då Weber gasolgrillar rektangulära? Que? Porque? Basil? Baaasil?


4 comments:

 1. Nä men vad fan. En Webergrill (klot, kol) står ju på den inköpslista jag har börjat skissa på när jag flyttat till min villa i Småland.

  Ingen studsmatta dock - minst lika ful och som dök på min lista ett kort tag innan den ströks var dock en lite större ovanjordspool.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, tycker du ska köra på Weber klotgrill, det ska jag med göra om steget mot grill (äntligen?) tas, men ingen gasol då är det ju bättre och enklare med spisen och stekjärnen i köket!

   Om jag flyttar mer ut på landet blir det en utedusch. I småland har du ju oftast sjöar inom kort räckhåll så då behövs ingen pool.

   Delete
  2. Nä, gasol hade pappa ett tag men gillade inte det.

   Om det blir föräldrahemmet (troligast) jag tar över så blir det inte långt till badsjöarna - inte gångavstånd men väl cykelavstånd. Ingen utedusch för mig - menar du med kallvatten då? (bara lite som är uppvärmt i slangen), men kanske skulle jag vilja ha tillbaka badkaret som fanns i ena badrummet tidigare. Bastu finns oxå redan.

   Delete
  3. Menar en trädgårdsdusch med soluppvärmd tank. Vore rätt trevligt att enkelt kunna svalka sig, hade räckt långt hemmavid o sen tas bad i riktigt hav eller sjö.

   Delete