Monday, June 6, 2022

Vilken planet?

 Det var liksom inte meningen att varken skriva ett inlägg igår eller idag. Det jobbas på för fullt med Kalkyls Pengamaskin och Mästerexcelarkens ständiga expansion och utvidgning pågår alltså mest hela tiden. Det verkar alltid finnas ett behov av någon ytterligare funktion som ger den eller den översikten och insikten som tidigare saknats! Det är alltså som vanligt massor med härligt arbete som utförs under fanan i jobb#2! 

Då och då görs lite avbrott och den oftast fruktansvärda nyhetsskörden scannas snabbt och slentrianmässigt igenom. Ibland välts nästan kaffekoppen, knytnäven smälls ner i bordet eller liknande. Det är inte riktigt klokt vad som sker i stackars gamla Svea rike... Idag fastnade dock ögonen på en igen klockren kommentar uttalad av Åkesson (SD) (läs här):

ÅKESSON: "VILKEN PLANET BOR DU PÅ?" 

Debatten handlar om integration när det hettar till mellan Jimmie Åkesson (SD) och Per Bolund (M).

– Vilken planet bor du på? frågar Jimmie Åkesson Bolund när han säger att Sverige klarar integrationen. 

Ja Bolund tillhör ju knappast favoriterna bland dagens politiker, den saken bör ingen betvivla, men uttalandet om att 'Sverige klarar integrationen' var nog något av det mest korkade och mest naivt löjeväckande som hörts på länge. Frågan Åkesson ställer är väldigt enkel och viktig och borde ställts till ett mycket stort antal politiker de senaste 30 åren eller nåt eftersom de uppenbarligen inte själva klarat av att ta in det som vanliga människor dagligen tvingats och tvingas att både konstatera samt uppleva och genomlida.2 comments:

 1. Ja det var några intressanta och underhållande observationer som gjordes under den debatten. Trion Andersson-Lööf-Bolund slog nytt världsrekord i rövslickeri och ryggdunkande. Dueller mellan Åkesson och Lööf är alltid underhållande. Det är plågsamt att se att Annie fortfarande har fastnat i "mobba SD/rasist" som har lamslagit politiken de senaste 10 åren, inställt för att säga "vi gjorde fel", SD hade rätt och vända blad. Maggan kan utan problem söka jobb som Häxan Surtant 2.0, efter den otorligt syrliga min/kommentar hon gav Ulf gällande att han borde ta ansvar för Fredrik Reinfelds migrationspolitik. Varför hon är omtyckt, är för mig en gåta. Osympatisk, konfliktsökande och en uppsyn likt en trött och irriterad gammal mormor är för mig inget statsminister-material...

  Informationsvärde noll, men ganska underhållande.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Snålgrisen!!! Du har berikat min futtiga blogg något enormt under dessa år. Alltid träffsäkra, genomtänkta, tänkvärda och kloka kommentarer men denna ja här fick du in en Grand Slam!
   Skrattar fortfarande och kan, som alltid, inte annat än hålla med. Ryggdunket kan även ske bland oss bloggare och känn av det virtuella ryggdunkandet! Herre Gud in skapare vilka nötter som befinner sig i styret...............................
   Häxan Surtant 2.0 har tonat ned sin initiala kaxighet.

   Nej, fy fan för alltsammans. Tur man har sitt jobb#1 och jobb#2 att fokusera på. Hade nog blivit helt galen annars.

   Delete