Sunday, June 12, 2022

The switch och lite annat

 Det närmar sig ett halvårsskifte, ja det närmar sig faktiskt och otroligt nog även semestertider, och därmed är det lämpligt att göra en avstämning på The Switch (Utdelningsseglaren):

 • Status?
 • Hur har utvecklingen gått sedan sist?
 • Går det i rätt riktning?
Senaste inlägget kring The Switch, läs här.

Att börsen rasat ordentligt senaste dagarna gör inläggstiden än mer intressant och än mer relevant på ett sätt. Egentligen skulle detta inlägg redan publicerats men saker kom emellan och nu några ytterligare dagar närmre det faktiska halvårsskiftet. Att vänta in exakt halvårsdatum intresserar inte alls utan när tid och lust finns klaras uppgifter av, det kallas frihet och det är väl egentligen ytterst sett vad allt detta FIRE strävande handlar om?

Så hur ser The Switch situationen nu ut efter en smärre liten ytterligare jävla nedgång i fredags (OMX30 -2.61%)? Jodå, det ser rätt fint ut och det hårda jobbet nedlagt i jobb#2 har gett resultat:


Möjligtvis är det intressantare, antagligen, att titta på hur The Switch ter sig om endast de egna tillgångarna räknas in. De statliga ska väl antagligen, när tiden väl ändå infinner sig, betalas ut till halta o lytta från fjärran länder samt deras "skötare" i än fler vårdrelaterade skandaler... (jaså du hänger inte med här, läs då t.ex.: Politiker gäspar medan kriminella snor miljarder.):


Utdelningsseglaren har en,  jämfört med Kalkyl, billigare bostad och totalen (portfölj+bostad) för hans (nej, inget hen här då Utdelningsseglaren med mycket stor sannolikhet är en man) del är cirka 64% medans den för Kalkyl är 67%. När första genomgången gjordes 2019 och för snart 3 år sedan svarade samma total för cirka 64% med skillnaden då att bostaden stod för hela 48%... En strategi har varit att minska ner bostadsdelen och så har också skett. Idag ser fördelningen mycket bättre ut. Att räntorna skulle sätta fart var däremot lite synd men fanns självklart med i kalkylen.

Om man tittar på den egna totalen så svarar numera portföljen, dvs Kalkyls Pengamaskin, för hela 60%. Denna siffra skall ställas i relation till situationen 2019 och dåvarande och motsvarande siffra endast knappt 24% (cirka 1.5 år in på exekverandet av FIRE resan).

Betyg för Kalkyl: 5+/5 eller med dagens idiotbetygssystem SMVG (super mycket väl godkänt).

Ja, förtydligande till 'idiot' här men någon gång och någonstans måste ett utbildningsbetyg oftast räknas om till ett medelbetyg (t.ex. för ansökningar o.s.v. för högre utbildningar) och att då jobba med bokstavsträngar likt AAABBAACDCCCAAA känns sådär och där är det enda argument som krävs för att vinna över alla andra betygssystem och fundering: betyg 1-5 var utmärkt genomtänkt och ytterst välfungerande.

Då många säkert är både förtvivlade, ledsna, arga, sura, uppgivna och annat över den nuvarande ekonomiska situationen så infinner sig säkert lite frågor eller undringar till Kalkyl om hur hanteringen därifrån varit hittills:

 • Oroad över ökade räntor?
  • nej, inte alls, det är med i ekvationen och till skillnad mot ren konsumtion har inflöde skapats
 • Oroad över inflationen?
  • nej, självklart lite tråkigt men den är till största delen övergående och ORSAKAD av felaktiga beslut under C19 pandemin. Tyvärr får världens befolkningar betala priset för vidlyftig och felaktig penningpolitik utförd under C19. Sverige var verkligen inte dåliga på att ösa ut miljarder efter miljarder och glöm snälla inte att S var vid rodret och Maggan i synnerhet...
  • att elpriserna inflaterats så att säga är för jävligt och gör Kalkyl fly förbannad. Allt detta kunde undvikits om förhoppningspolitik och fantasier undvikits. Att istället skött energiområdet med kompetens istället för sandlådeignorans hade inte direkt skadat... Nu betalar framförallt södra Sverige för idioters tramsande och fånerier. Var i helvete är Sverige-EN-ENDA-ELZON förslagen? Kalkyl varken ser dem eller hör dem och hör inte heller protesterna skalla över att södra Sverige samt delvis mellersta Sverige nu ska betala för åravis av idiotpolitik inom energiområdet...
 • Oroar Ryssland-Ukraina kriget?
  • Orkar, tänker och kommer inte kommentera kring detta. Det vore bra att folk själva tog och gjorde en fundering värd namnet i frågan... Vem är t.ex. i krig med vem?
 • Annat på tapeten?
  • Ja fy sjutton, landet har inbördeskrig och No-Go zoner och vad i hela friden väntar våra politiker på? Vad är det som är fel på dem? Få ordning och visa vem fan som bestämmer snarast!
 • Mera?
  • Jadå, tyvärr är listan oändligt lång. Det är för mycket men...  En sak är att Sverige låter detta fjantiga "hedersrelaterade" bullshit pågå. Det drabbar hela samhällen och det drabbar framförallt unga kvinnor. Det är fruktansvärt att Sverige och dess befolkning tolererar att detta sker. Innan 1990 hade nog ingen någonsin ramlat ut ifrån en balkong, hur går det ens till att "ramla" över ett räcke? Ingen kvinna hade könsstympats. Ingen kvinna hade tvångsgifts iväg (ja inte i alla fall med en 80+ årig pedofilgubbjävel)... 
 •  Oro?
  • ja, en hel del men för ekonomin är oron 0% och både skyddsräcke och skyddsnät är redan uppriggade. Den största oron ligger på regeringen och vilka som snart skall ta över nästa mandatperiod.
 • Mer?
  • Ja dessa förbannade eländiga och avskyvärda elscootrar som ligger o skräpar, som står o skräpar och som mest allmänt irriterar till förbannelse. Uppmaning till den svenska Riksdagen: förbjud dessa olovligt på gång- och cykel samt bilvägar körandes fordon omedelbart och få bort skräpet från våra gator, häckar, gräsmattor trottoarer, affärer (!...) Ja alltså så inget missförstånd uppstod: FÖRBJUD ELSCOOTRAR
 • Mer nr 2?
  • ja att många, många fler politiker fuskar med dubbelt (trippelt, kvadrupelt, ...) boende och håvar in stora stålar från vår inbetalda skatt. Fy vilka svin det finns... 72-85 tkr/mån i lön räcker tydligen inte till för att politiker ska undvika fusk samt klara av att trycka på rätt röstknapp under votering?!... Lust att bli sur och förbannad? Kolla här på svtplay.
 • Övrigt?
  • Tja, Kalkyls Pengamaskin marscherar på starkt och innan vi skriver midsommar har hela 730 tkr i totala nettoutdelningar välkomnats in i Inslussningsrännan! 
  • Året har hittills redan inneburit en för helåret fantastisk nettomånadspeng på över 20 tkr och trenden är ökande!
  • Senast den 1/6 år 2023 är miljonen i nettoutdelningar inhämtad!

Givetvis kanske allt, precis allt, skiter sig och vi går in i en depression orsakad av:
 1. en oansvarigt förd penningpolitik under c19
 2. en kortsynt och oförsiktig riksbank som nu höjer räntorna för mycket och för snabbt
För en person med grundläggande insyn i reglerteori inses trivialt (IT) att 1) är orsaken och 2) kommer att skapa hemska översvängar och ett eventuellt långvarigt insvängningsförlopp. Vi är i upptakten till ett instabilt system med polerna i högra halvplanet istället för i det vänstra och stabila halvplanet. Ja ovan textinnehåll blev närmast komiskt då det ju är ett inverterat förhållande mot det nu aktuella och rådande politiska tillståndet som råder i lilla Svedala där vänsterpolitiken och Maggan styr rodret... Säger definitivt inte att högerblocket är bättre men... Var rösten skall läggas är nermanglat till två kandidater och egentligen skriker hela kroppen efter ett enda men... Ibland känns det tyvärr och sorgesamt nog som om det kvittar var rösten hamnar om den ens hamnar i urnan då kompetensen tycks lysa med sin frånvaro inom dagens politikerkår. Känner många som sedan flera år tillbaka inte ens röstar längre, men försöker få dem att så göra för blank röst är ju än värre ändå, inte sant?... Eller vi ska alla börja stoppa huvudet i sanden likt strutsar och följa hur "vår" regering handlat i fråga om t.ex. Biskopsgården i Göteborg eller Lindängen i Malmö samt en del andra ställen där "lokalförmågor" kontrollerar vem eller vilka som får köra in eller ut ur området medans den svenska skattefinansierade polismakten helst undviker områdena?
  

7 comments:

 1. Har inte hört något om "the switch"... gissar det kommer från andra sidan pölen, med tanke på engelskan. Vi själv har tillgångar på totalt ca 10 mille där pengamaskinen står för 4,1 av dessa. En bra bit kvar med andra ord.

  Håller som vanligt med dig om allt som skrivs. Det är fullständigt bedrövligt att Mogge kan sitta kvar. Oavsett vem som vinner till höst är antagligen hans dagar räknade. Frågan är vem som kan tänkas vända skutan? Många hade höga förhoppningar på säpo-chefen Anders Thornborg som rikspolischef, men där är jag grymt besviken. Jag hade hoppats på en polischef som hade "rökt ut svinen", men istället andas allting total passivitet, likt den vi såg i kravallerna. Mogge är som alltid totalt nöjd med allt. "Vi har tillfört xxx kr under denna mandatpeiod". När man inte ser problemet för vad det är, då är det svårt att göra något åt det. Mitt recept är mycket enkelt. Mätta områdena med civilsnutar, plocka in för minsta lilla, lagför, fängelse, därefter utvisning. Upprepa och skölj. Nog fan ska väl även dessa områden till slut dräneras på packet, även om de producerar barn i en rasande fart. Kompletterar man detta med ekonomiska motmedel har du en cocktail som antagligen kan göra underverk mot åratal av katastrofal invandringspolitik. Det största problemet för sossarna är väl att mycket av deras röstboskap bor i dessa områden... med lite tur tar dock Nyans hand om dessa, och kanske gör att S tappar några procentenheter. Vi får väl se. Nä, det är skönt att bo en bit ute på landet, det är inte kul att kännas som om man har teleporterats till Långtbortistan när man besöker en svensk storstad.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Snålgrisen! Jaså, har du missat The Switch?! Blev helt klart lite inspirerad där och då när Utdelningsseglaren skrev om det. Är intressant att se hur ens tillgångar faktiskt är fördelade, med och utan ATP+TP.

   Att Mogge var en katt visste jag inte men efter att ha varit stensäker på att han skulle åka ut så tror jag numera att han just är en katt som började med 9 liv... Helt otroligt vilken pajascirkus vi får beskåda i landet... Thornberg är och andra sidan som en mus, dvs alldeles tyst. Han hörs inte alls så han har kanske långsemester eller nåt?

   Att som du skriver ta sig an det förfärliga vi nu beskådar är den antagligen enda och tillika rätta vgen fram. Sätt stenhårt mot hårt och se till att bura in alternativt skicka hem släkter och alla med kopplingar i nätverken som inte haft Sverige som släkthemvist före 1960 eller nåt.

   Nyans ja... Som vanligt sover politikerna, de kunde legat FÖRE (förlåt de vet ju inte vad ordet i fråga betyder) och lagstiftat mot både skolor och partier med religiös anknytning.

   Delete
 2. Hej!
  Alltid uppskattat att läsa dina inlägg.
  Har en bra bit kvar till din utdelningsnivå men kämpar på och ser framåt!
  🙂

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Tobbe!
   Tack för den kommenteren, det var roligt att läsa att inläggen är läsvärda och tänkvärda!

   Kämpa på!!!

   Delete
 3. Ett enda elområde för Sverige är samma sak som att knäcka den norrländska industrin som är byggd på billig vattenkraft. Får de samma elpriser som Tyskland så kommer svensk gruvindustri knäckas precis som redan hänt på kontinenten.

  Så det behövs ett bättre förslag för elpriserna än att slå ihop elprisområdena.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Är förresten på väg att gå genom en så kallad "No-Go Zone" på väg till en butik så det här blir min sista kommentar.

   Delete
  2. Oj då Anonymous, håller tummarna att jag får höra av dig fler gånger. Titta absolut inte på någon och se till att ha hoddisen långt uppdragen så kanske det går vägen!

   Angående elpriserna och en zon. Det går ju att lösa för den industrin vi vill ha kvar genom att subventionera för dem. Att Facebook och Microsoft och liknande elintensiva men arbetskraftsointensiva företag ska få elen billigare än oss i söder är inte ok någonstans.

   Delete