Wednesday, July 6, 2022

Mot 8000 kr/mån

 I ur och skur jobbas det på mot FIRE och Kalkyls Pengamaskin växer. För inte så värst länge sedan klarades målet om 7000 kr/mån VARJE månad av, läs här. Det är mindre än en månad sedan och börsen har så att säga varit spännande nu ett tag... I vilket fall släcktes först mot 7500 kr/mån och kort därefter även hela 8000 kr/mån VARJE Månad!!!:


Inspiratören Krösus Sork kanske känner sig jagad, ja ni vet han med 75000 kr/mån VARJE månad?!

Nåja, man får ju börja någonstans och 8000 kr/mån VARJE månad känns som ett väldigt bra delmål då huvudfokuset definitivt inte ligger på VARJE månads utdelningssummor. Att däremot ändå bygga upp VARJE månadssumman känns högst vettigt och att inte dra in 90% av utdelningarna under två månader i april och maj känns bra då 2020 samt 2021 visade hur det kan gå...   

Idag var börsen klart trevligare och det var en hejdundrande summa i uppgång som glädjande kunde noteras vilket ju känns bra då omväxling oftast förnöjer och så även denna gång! Kalkyls Pengamaskin mäktade inte med att nå de 74% av miljonen i nettoutdelningar, omskrivning för en ytterligare 10 tkr stolpe, och tålamodet får åter prövas några dagar till. Nästa utdelning som skall välkomnas in i Inslussningsrännan blir nummer 600! Den bör fylla upp de återstående tiorna som saknas och sen sätts kursen mot 750 tkr som var något slags mål att klara av under året. Pengamaskinen tar dock inte semester och 800 tkr bör kunna klaras!

 Börsskuttet var positivt men som vanligt kommer oftast även något negativt och så skedde även denna dag då Avanza meddelade att bolåneräntan höjs. 

I veckan har DI skrivit en del artiklar om Moderaterna samt publicerat en helsida skriven av dess partiledare, M lovar att inga skatter ska höjas om de kommer till makten. Som vanligt lovas alltid en massa men S behöver inte lova att skatterna SKALL höjas för det kommer de att behöva göra i vilket fall med deras förvirrade politik som mest lovar bidrag och mer pengar till de som inget gör. M verkar i alla fall värna om de som faktiskt arbetar i landet. Under de 8 år som S regerat har tydligen hela 46st skatter höjts... Frågan är vad som blivit bättre?4 comments:

 1. Grattis till fina utdelningar! Vi tar lite semester nu men kämpar ändå på mot 30000 kr/månad som är nästa delmål nu när 25000 kr har uppnåtts. Har gjort lite sälj och lite köp nu när börsen är nedvärderad. Stuvade om lite bland fastighetsinnehaven, D->preff och minskade i K2A. Fyndat ett italienskt bolag, Elel, vill ha mer samhällsnytta och mindre fastighet/finans. Ja Sorken är en sann inspiratör, men han har ett kassaflöde utan dess like, tror hans portföljvärde är uppe i 30 mille eller nåt nu... har ökat på otroligt snabbt sen jag började följa bloggen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar Snålgrisen! Ja det är med stor glädje att konstatera att prognosen lyckats nå upp till så pass mycket VARJE månad. Själv har jag mest, endast, gjort köp vilket kanske inte är helt optimalt. Elel har jag läst lite om, kanske inte så dumt! Jag tror du har rtt om Sorkens 30 mille, tror han var på runt 12 eller möjligtvis 15 då jag själv startade den praktiska delen av resan. Minns också att han kämpade mot 25 tkr/mån VARJE månad och nu är det alltså 75 tkr/mån VARJE månad som har nåtts tror jag, helt otroligt imponerande.

   Det börjar bli ordentliga summor vi snackar om, eller hur?! Mot 30 tkr/mån i snitt är inget man skojar om!

   Delete
 2. Replies
  1. Tackar NLI, det är väldigt kul för varje sådan 500 kronors stolpe som tas då det ju sätter ett fint grundinflöde VARJE månad!

   Delete