Saturday, July 30, 2022

Tenbagger

 Ja om kristallkulan den underbara funnits hade Tenbaggers varit de enda innehaven i ens portfölj. Nu finns den nog inte, ja alltså kristallkulan den önskvärda, även om hoppet att trots allt finna den är det sista som överges.

Trelleborg och på ren skånska Gummifabriken har sen en tid tillbaka just blivit en sådan Tenbagger, den har alltså ökat till ett värde av 10 ggr. Nordnets definition låter så här:

https://www.nordnet.se › tenbagger

En Tenbagger är alltså något som har ökat med 10 gånger.
I procent blir det 900%

Grammatiken känns inte helt klockren här men det som gäller är alltså att ursprungsinvesteringens värde ökat 10 ggr (Kalkyl ogillar formulering 'med') och 1 har blivit 10. I procent räknat är detta just +900%.

Trelleborg är en av de äldre innehaven (pre FIRE) som skvalpat omkring och som behållits då bolaget marscherat på hyfsat bra mest hela tiden. Det var dock andra tongångar när bolaget gick igenom ett stålbad som innebar nyemission och med facit i hand vad det ju ett lätt beslut att slänga in mer pengar men då kändes det sådär kul.

I vilket fall blev Trelleborg Kalkyls första innehav att kvalificera sig till en Tenbagger!  

(Nordnet? Har inte Kalkyl Avanza? Jo men även Nordnet även om Avanza helt klart är överlägset på många men inte alla punkter)

4 comments:

 1. Jag har bara 1, NOTE på ett gammalt ISK-konto, men den är nog snart en twentybagger. Bryr mig inte om sådant utan ser det mest bara som kuriosa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mest ett kul konstaterande, det är ju utdelningarna som skänker den sanna glädjen!

   Delete
 2. Grattis! Jag har ett antal tenbaggers då i min portfölj. Det senaste att lämna var SWMA men det kommer kanske fler över tid.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Grattis till flera sådana! Jaså även swema! Jag har inte sålt än men oavsett utgång blir det ingen 10x:are.

   Delete