Monday, August 29, 2022

Aktivitet

 För några dagar sedan såldes så till sist innehavet i Swedish Match. Antingen står sig budet eller så faller det, i de bistra tider som kommer att råda framöver valde Kalkyl att inte chansa på ett höjt bud och ökade istället på likviditeten och sänkte räntan på ISK kontot till 0%. Det var inget lätt beslut att fatta och det har stötts och blötts under en längre tid. Att FIRE arbetet, jobb#2, gått in i fas#2 är inte heller särskilt lätt att acceptera och en hel del affärer har trots allt gjorts. Antalet innehav har fortsatt att öka även om försäljningen av det fina snusbolaget innebär ett innehav färre. Tiden kommer att visa om det var rätt eller fel beslut... Det bästa som kan hända är nog om budet faller och att Swedish Match kursen då faller ner mot 75 krs eller nåt. 1:0 till PK Sverige igen som indirekt orsakat att ett av Stockholmsbörsens finaste bolag troligtvis lämnar börsen.

Kalkyl försökte sig på att genomlida ett Agenda program som handlade om framförallt elpriserna, det gick inget vidare och redan efter 10 minuter inföll snarkningarna i ren desperation mot det pågående pladdret och pajkastningarna som de folkvalda presterar i ur och skur. Damberg stod i programmet och ljög och påstod att S inte varit delaktiga i att lägga ner fullt fungerande kärnkraft... Det var marknadskrafterna som gjorde att kärnkraften inte längre var lönsam! Jodå, visst var det så men detta först efter att S med flera infört massiva punktstraffskatter på kärnkraftsproducerad el... Under de inledande diskussionerna kunde Kalkyl inte höra något om det bästa och mest rättvisa "elkompensationsförslaget": 

Skrota elzonerna och låt en kWh kosta lika mycket i hela Sverige 

Valkampanjen är osmaklig och LO riktar nu frontalangrepp mot högerväljare då de satsar enorma summor på att berätta för alla hur illa M bar sig åt mot alla sjuka... Jag tycker nog S också bär sig ganska illa åt när man väger in de ofattbart långa operationsköerna samt det kaos som verkar råda inom i stort sett hela sjukvården där framförallt personal under läkares nivåer inte behandlas särskilt bra. Valrörelsen borde förbjudas och folk borde få lov att rösta efter den fakta som redan inhämtats och inte rösta baserat på fantasier och ihopljugna "löften" om än det ena och än det andra.

Vänstern tycker Sverige har för liten invandring, ja den är helt enkelt inte generös nog! Så sade Dadgostar (V) och menade att Sverige måste tillbaka till en mera generös invandringspolitik. Någon koppling mellan den höga invandringen och den bevisligen pågående höga kriminella aktiviteten finns inte fortsatte hon...

Kalkyl har klarat av röstningen. Vid varje val då valsedlarna har lagts ner i kuverten infinner sig tomhetskänslan och hopplösheten. Så har det varit i minst de tre senaste valen och inför varje val har Kalle Anka partiet känts som ett lika bra alternativ men ansvarskänslan tar till sist kontrollen igen och Kalle får ingen röst. Att år 2022 fortfarande tramsa med papperskuvert och fåniga röstsedlar känns inget vidare och en liten undran infann sig även denna gång: blir rösterna verkligen rätt räknade eller tippas en del säckar av i någon förbränningsugn eller avfallskvarn?

Ännu en funktion har införts i Mästerexcelarken och denna funktion tar bort överslagsräkningsmomentet över förväntat kommande pengainflöde samt när en viss ackumulerad nettoutdelning nås. Helt klart en beroendeframkallande funktion. Den har också berättat att den hägrande miljonen nås senast i maj 2023 och med stor sannolikhet redan till Valborgsmässoafton 2023! Överslagsräknandet har sagt till Midsommarafton 2023. 


3 comments:

 1. Jasså nu åkte även dina SWMA. Hoppas budet faller men jag tror tyvärr inte det.

  ReplyDelete
 2. Ja nu är det gjort, oj vilken saknad redan... Tror också det går igenom till 106 krs.

  ReplyDelete
 3. Även vi har förtidsröstat. Hoppas att det blir den röst som får bägaren att rinna åt andra sidan. Jag kan inte förstå varför det alltid måste vara så fördömt jämt mellan blocken? Nu har SD vind i seglen, och L ställer sig på deras sida, men inte ens det verkar räcka till att ge åtminstone 5% fördel, jag förstår ärligt talat inte hur det svenska folket är funtat som kan ge MP och S 4 år till? Jag förstår inte. Kan ingen förklara? Det går emot all logik och sunt förnuft med tanke på att vi nu efter 8 år kan se facit. Det spelar ingen roll hur mycket Damberg står och ljuger i TV om ingen på motståndarsidan har ryggrad nog att kalla honom en förba**ad lögnare. Jimmie kan ryta till, det kan Ebba också, de andra står där mest som fån. Det var extra tydligt under denna dematt du talar om att Damberg gjorde ett otroligt bra framträdande, han är väldigt slug och hade stoppat boxhandskarna full emd hästskor, medan de andra mest stod där och snackade och skuggboxades. Man tycker att efter 8 år, borde det finnas öppet mål. Hur svårt kan det vara att sätta han på plats när han påstår gång på gång igen att det är marknaden som lade ner kärnkraften. Argumenten finns där, vad f-n väntar oppositionen på.

  Om S tar hem detta valet en gång till vet jag snart inte vem jag ska rösta på. Oppositionen är sämre än någonsin. De verkar inte vilja vinna valet med tanke på deras sömnighet och ovilja att slåss under bältet, medan S och dess anhang anfaller med allt de har och lite till.

  ReplyDelete