Saturday, September 17, 2022

Ännu en vecka

 Ännu en arbetsvecka har klarats av och så även en ytterst hektiskt och händelserik lördag. Ciabatta är på jäsning och skall strax ses till inför den 2:a jäsningen. En liten tid senare kommer nybakta sådana att kunna avnjutas av familjen.

Även arbetsveckan var händelserik i både jobb#1 och jobb#2. I jobb#2 blev det åter aktivitet och en del inköp genomfördes. Utdelningarna fortsätter att rulla in och derivatan på inrullningen är kraftigt positiv vilket som vanligt leder till ett synnerligen gott humör, ja och detta trots:

  • fallande dollarkurs (nåja)
  • fallande börs
  • dystra höst/vinterutsikter på den ekonomiska himlen
  • allmän börsdeppighet
Pengamaskinen lyckades i september med den fantastiska bedriften att slå det totala nettoutdelningsinflödet för hela år 2021! Det är alltså utdelningarna just nu som bidrar med en härlig känsla trots alla mörka moln på himlen. Det senaste molnet är nog hur klantskallar på Ringhals lyckades bränna sönder värmestavarna i tryckreaktorn på R4:an... Det skylls på 'kanske otydliga instruktioner' och kraftigt förnekande av kompetensbrist eller slarv... Nu byggs en fullskalemodell så att personalen kan öva på momentet att byta bränslestavar!... Borde väl vara känt efter snart 40 år i drift (i november 1983 togs R4:an i kommersiell drift) hur detta bör gå till redan eller? Jaja, vi är i Sverige så vi elkunder får nu tålmodigt invänta 31/1-23 innan R4:an kanske kan återstartas... Ja om de nu inte lyckats köra sönder någon annan komponent under den framtida och kommande uppstarten då alltså....

Högersidan vann med sina 176 mot 173 mandat och nu är det upp till bevis.


       

2 comments:

  1. Du likt jag passerade alltså 2021:s utdelningar redan i september. Bra jobbat av oss! Jag har några riktigt stora pjäser såsom Investor och Svolder kvar för året så det blir nog ett bra slutresultat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja det är en riktigt uppmuntrande bedrift att redan i månad 9 lyckas överträffa föregående år! Även här blir slutresultatet riktigt fint, det vågar jag påstå redan nu.

      Delete