Sunday, September 18, 2022

176/173

 Tillslut blev det högersidan som tog hem segern i valet 2022 i det lilla landet Sverige.

Det finns inga fantastiska förhoppningar om att allt nu på några år ska bli bättre men förhoppning finns eftersom hoppet är det enda som återstår. Det är ett mycket stort ansvar och ett mycket stort arbete som nu återstår att sätta igång. Att inte vänsterblocket lyckades klamra sig fast vid maktens bopålar är däremot inget annat än en sann glädje att konstatera och detta skriver Kalkyl som i många val alltid röstat på S. Greider, ja den Göran Greider, beklagade sig över valets utgång.

I en ledare på Expressen, läs här  användes följande rubrik:


Ledaren uttrycker en del om varför valet gick som det gick. Nej, Greider (tillhörande betongsossekåren som Kalkyl alltså själv i många år tillhört innan sidbyte blev påtvingat) är verkligen inte ensam om att sakna uppväxtens och det gamla Sverige, det var ett alldeles annorlunda land som tyvärr för alltid antagligen har puttats ner i graven. 

Några bra saker med att högern vann är i alla fall med avseende på FIRE strävandet följande:

 • ISK skatten ska inte höjas, kanske t.o.m sänkas
 • Någon förmögenhetsskatt kommer inte att införas
 • Någon fastighetsskatt kommer inte att införas
 • Någon höjd inkomstskatt kommer inte att införas
 • Någon värnskatt kommer inte att införas
De ovanstående punkterna var för Kalkyl som FIRE strävare mycket viktiga för egen del. Att rösta fram S med en Magdalena som sände ut avsky mot de som jobbar hårt för sin egen framtida försörjning var inget som lockade alls.  

 Som vanligt i politik återstår förstås att se vad som blir verklighet och inte. Under en valfläskperiod skapas många fantasier men förhoppningsvis kommer vi alla att se en rejäl tillnyktring inom:

 • energipolitiken
  • ja ni vet den där MP+V+S fullständigt lyckats haverera ett av världens bästa energisystem
  • där MP lyckats med bedriften att i miljöns tecken och namn öka CO2 utsläppen ganska ordentligt...
  • där MP även lyckats med bedriften att i miljöns tecken och namn göra stora delar av svenska folket fattigare och enormt mycket mer oroliga inför hösten och den kommande vintern. Ja både V+S hjälpte förstås till också och det var inte förrän knappt två veckor innan valet som S plötsligt svängde med kärnkraften och påstod att den visst behövdes. Nu var väljarna betydligt smartare (givetvis) än de förvirrade politikerna och såg rakt igenom denna bluff.    
 • kriminalvården
 • rättsväsendet
 • migrationen
Ja det ska bli spännande men nervöst att ta del av vad som komma skall. Om Kalkyl får lov att önska nåt så gäller det både Riksbanken och Finansinspektionen som bör sättas under massiv och kritisk granskning. Att riksbanken alldeles uppenbart är ute och cyklar och har så varit under flera år är bedrövligt. Finansinspektionen är inte bättre och storfiskarna släpps gladeligen igenom (t.e.x. EQT anknytna händelser) utan åtgärder medans småsparare gärna kläms åt med för dem höga bötesbelopp.  

Efter ett ental veckor med mycket jobb och massor med andra måsten blev det så äntligen dags för lite jobb#2 arbete och innan detta inlägg skrevs förbättrades Mästerexcelarken ännu en gång.  

Veckan som gått har inneburit många trevliga och välkomna utdelningar och bokföringsarbete är som vanligt mycket trevligt. 

En kommande tråkighet lär väl slå ned hårt mot många på tisdag då Riksbanken drämmer till med minst +0.75% på styrräntan (tidigare kallad reporänta). Kanske blir det +1.0%... Oavsett vilket lär det inte bli trevligt att betala räkningar framöver (ja om det nu någonsin egentligen varit det?...).
 
Vi får göra vad vi kan och försöka hålla humöret uppe i de bistra tider som tyvärr väntar.

2 comments:

 1. Det blir spännande att se vad som kan åstadkommas med ett regeringsbyte. Först måste det bara lyckas väva ihop någonting som kan funka längre än några månader.

  ReplyDelete
 2. Ja verkligen NLI! Som vanligt får vi leva på hoppet!

  ReplyDelete