Wednesday, October 5, 2022

300 tkr

 Idag fick Inslussningsrännan tillhörande Kalkyls Pengamaskin bekänna färg, den hamnade under ett riktigt hårt tryck men stod som väl är pall! Slantarna formligen vällde in denna härliga höstdag.

För första gången har en nettoårsutdelning nått fram till och över fantastiska 300,000 kr. Detta är förstås det samma som att säga att nettomånadspengen är på hela 25,000 kr!!!

Det är en stor händelse i den Kalkylska Pengamaskinens historia och framfart.


12 comments:

 1. Replies
  1. Tackar ZS! Verkligen en riktigt stor och viktig milstolpe som idag nåddes även i praktiken och inte bara i prognoserna.

   Delete
 2. Grattis! Alltid något speciellt med 25 000 kr/mån. Det är triss fel :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar DTI! Ja att nå upp till trissens 25 i månaden sågs inte som en reell möjlighet vid starten så väldigt kul att nått hit!

   Delete
 3. Stort grattis! Där körde du om mig med råge, vi förväntar oss inte 300" förrän i december. Har du hög belåning, eller har du bara tryckt in mängder med cash sista tiden nu när det har rasat? Kan inte se att du har några direkta högyieldare. Ja 25000 kr per månad är väldigt trevligt. Nu får vi bara hoppas att börsen stabiliseras något, gillar inte att ena dagen är det +70000 kr och andra dagen -80000 kr. Den typen av volalitet är inget kul. Castellum, tappade t.ex. nästan 10% igår av oklar anledning. Börjar nästan tro att man köpte för tidigt även denna gång. Trodde jag var duktig som inte köpte speciellt mycket förrän i augusti/september... men sen kom ju det riktiga raset strax efter :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Och idag gick Castellum upp 10% igen. Herretid vad volatilt det är...

   Delete
  2. Tackar Snålgrisen! Jo har kört på hårt ända sedan start och det har liksom varit en uttalat strategi. Senaste rejäla ökningen kom till pga försäljning av Swedish match. Tyvärr gjordes försäljningen under kraftigt lyssnade på andra och jag gick emot egna övertygelsen vilket tyvärr visade sig fel. Kursen har ju stigit sen jag sålde... Tyvärr gick börsen också ner kraftigt efter den försäljningen så timingen var knappast optimal.

   Ja det är sjukt volatilt nu och verkar ju fortsätta på den vägen...

   Mot dina 300 tkr till jul då!

   Delete
 4. Gratulerar Kalkyl. Ja detta år är bra ur utdelningssynpunkt. Även om det ändras 2023 så markerar det en nivå som alltid kommer att finnas där i framtiden.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar NLI! Jo verkligen, summorna har verkligen lyft och utdelningarna ger en viss tröst då värdena rasar. Hoppas att vi inte får en ny c19 situation vad gäller inställda utdelningar men just nu känns allt mer eller mindre möjligt tyvärr.

   Delete
 5. Stort och all eloge till dig för ditt fortsatta gnetande och sparande.
  Nu kommer resultatet och, såväl bildligt som bokstavligt, utdelningen(arna).

  Du sprider motivation! Keep it up!

  /Cristofer

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar Christofer!
   Ja det känns verkligen som att allt det mycket hårda slitet äntligen börjar visa sig på riktigt och det gäller väl bara att hålla och härda ut denna volativitet vi just nu upplever.

   Snällt skrivet, uppskattades mycket, gör vad jag kan med bloggande både om de egna greppen samt en del om makroperspektiv så gott jag nu kan det.

   Delete