Friday, October 14, 2022

v41

 Fredagkväll igen! Förvisso återstår en dag i FIRE veckans slit då en sådan väl får räkna mån-lör. Det lär med stor sannolikhet ramla in nån utdelning även imorgon men det förändrar inget väsentligt.

Denna vecka flög fram till skillnad mot föregående vecka som var mycket dryg. Denna har varit hektiskt hittills även denna men ändå lite lugnare på något vis. Börsen har ju dessutom ryckt upp sig en del vilket självklart leder till ett bättre allmäntillstånd, ja i alla fall för de flesta till vilkas skara Kalkyl räknar sig. 

Något annat som är trevligt är att nu är två veckor avklarade av oktober och den långa kampen mot nästa lön har nått halva vägen, den lönen ses det extra mycket framemot då det är första lönen på länge som skall bli helt normal och komplett pga avsaknad av semesterersättning och föräldrapeng som stökar till utbetalningarna en del och ja tyvärr sänker i alla fall den sistnämnda nettolönen också... 

Fas 2 exekveras och stålsättningen har hittills gått hyfsat och inga köp har gjorts, däremot har utdelningarna glädjande nog fortsatt att ramla in och därmed ökar saldona långsamt men säkert. Det samlas alltså i ladan för tillfälligt vilket inte är helt enkelt när börsen gått ner så mycket. Det känns dock rät bra att göra så.

Anledningen till dagens inlägg om veckan som gått trots en dag för tidigt är att datorn ändå skulle startas då det är dags för favoritsysselsättningen:

att bokföra utdelningar!!!

 Hann som hastigast att läsa igenom listan om vad den nya regeringen har tänkt sig att utföra och det var en väldigt trevlig läsning på i stort sett alla punkter. Kan de få gjort endast hälften av vad den listan innehåller är det synnerligen goda och mycket välkomna förändringar för ett Sverige som körts i botten av vänstersidan med bidrags- och semesterpartiet för invandrare (S) i förarsätet.

Trevlig helg - mot Excel 2003!


4 comments:

 1. Ja det var en god nyhet att Lag Kristersson har kommit i mål med en regering. Det enda som är fortsatt tröttsamt är allt äckligt som kommer från munnar och pennor från vänstersidan med Maggan, Aftonblaskan, Lööf med flera i spetsen. Aldrig har väl epitetet "dåliga förlorare" varit mer märkbart. Kul att du med sysslar med att bokföra utdelningar. Jag har hela vår ekonomi i Excel, och pillar lite då och då med utdelningskalendern, månatliga utgifter, totalöversikt etc. Tyvärr alldeles för hemmapulat för att vara något jag vill dela med mig, även om flera har frågat. Har bottenfiskat lite REITs i USA, många handlas löjligt mycket under sin NAV. När väl räntorna stabiliseras eller sänks kommer dessa att studsa upp som raketer, är min smådom, vi får se om det stämmer.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Snålgrisen! Ja enligt Maggan den fantastiska var det en fruktlös månad som avverkats... Ja vänstern pratar lika mycket som de raserar.

   Excelandet är fantastiskt roligt och givande!

   Delete
 2. Riktigt starkt att inte slänga sig på köpknappen en tid som denna. Jag är som ett barn vid godishyllan och plockar nog på mig alltför mycket i alltför hög takt. Bättring har utlovats så många gånger att jag själv inte ens går på det längre.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det är sannerligen inte enkelt, absolut inte. Jag har gjort ungefär som dig så länge och så många gånger men nu försöker jag verkligen bygga lite kassa.

   Delete