Wednesday, December 7, 2022

Lazard Ltd - del 2

 Ikväll exekverades den påtvingade försäljningen av Lazard Ltd pga att USA inför nya skatteregler för LP pch Ltd bolag och Lazard var ju ett sådant tyvärr. Det var skönt att innehavet inte hunnit byggas upp ännu, om det hade varit gjort hade det varit än jobbigare att sälja. Nu slutade kapitlet om Lazard Ltd med en 10% vinst samt lite extra i form av inkasserade utdelningar. Då KF kontot redan ligger med lägsta räntesats på Avanza var det lika bra att direkt sätta försäljningslikviden i arbete. Det blev ett inköp av Realty Income Corp.

Det känns lite tråkigt att ha sålt Lazard Ltd men det fanns ingen möjlighet att behålla pga skatteförändringarna som införs vid årsskiftet. Att däremot öka Realty innehavet känns trevligt och har varit på önskelistan länge.

  

2 comments:

  1. Inte sålt mina LAZ eller Federal Realty som jag måste sälja. Men det blir nog snart. Realty Income är ett tänkbart alternativ för omplacering även för mig.

    ReplyDelete
  2. Tack för kommentar NLI! Jag hade förstås missat att även Federal Realty innehavet drabbas... Får ombesörja försäljningen även här. Ska ta o klicka mig igenom alla innehaven på min KF och se om den förtretliga texten dyker upp på fler som jag kanske missat...

    ReplyDelete