Friday, December 9, 2022

v49

 Så blev det återigen fredag. Veckan har gått ganska fort och även i söder har vi äntligen fått lite vinterväder. På Elfronten som styrts av pajaser med nollkännedom om både verkligheten och kraftframställning är situationen på riktigt att jämställas med katastrof. En liten futtig kyla om några ynka minusgrader och varninar/uppmaningar skickas ut till vanligt hårt arbetande människor om att inte slösa med el... Men slösa med skattepengar det kan vi vanliga hårt arbetande människor konstatera att ni där uppe i toppen sysslar med... Det är en mycket irriterande och sorglig historia alltsammans. Glöm för all del nu inte bort att det var framförallt MP ledsagat av S och dess fräsande och spottande Maggan som satt oss i denna ytterst olustiga situation... Lika bra vi lämnar soppan nu, ingenting kan en ändå göra mer än att precis som vanligt betala och låtsas att allt är så bra så...

Inom polismyndigheten ser det inte heller ut att ens på högre tjänstemannanivå gå särskilt väl trots massiva ökningar av de skatteslag som betalar för myndigheten som löser alldeles för få brott... Linda Staaf och Mats Löfving talar tyvärr ett beklämmande dåligt språk över hur kasst allting verkar fungera. Kalkyl har inte orkat eller haft lust att sätta sig in i allt men tillräckligt för att förstå att här ligger flera dåliga saker under mattan. Det gäller bl.a. Löfvings agerande och det gäller Staafs kompetens. När Kalkyl först fick information kring Staaf verkade det väldigt bra, nu verkar tyvärr molnen hopa sig kring både Staaf, Löfving och resten av den polisiära eliten. Staaf verkar ha polisanmält Löfving tidigare men inget hände och nu har en polisanmälan gjorts av Polisens säkerhetschef Ari Stenman mot Löfving baserat på vad Staff sagt som dock betonar att hon, Staaf, inte utsatts för brott... Jaha så här går det alltså till i den yttersta polisiära toppen...

På Pengamaskinsfronten har det också varit en del mörka moln. Det främsta är nog USAs förändrade skatteregler kring Ltd/LP bolagsformer och Kalkyl har tvingats till handling. Det blir troligtvis till att studera listan en gång till som Avanza skickade ut, bloggkollegan NLI påtalade att även Federal Realty Investment Trust var med på listan vilket missats... Efter läst kommentar på förra inlägget skred Kalkyl till verket och exekverade.

Några ljusa moln har också visat sig och Pengamaskinens värde slog nytt rekord men då de gamla trevliga (tycker Kalkyl) tackinläggen är mindre prioriterade så skrevs inget sådant. Kalkyls totala förmögenhet, usch fy inte sådana ord i Sverige väl (?!...), slog även det ett nytt rekord. Det gick dock snabbt nedåt igen men noteringarna finns kvar förstås!

Vad gäller nettoutdelningsprognosen kommer dessvärre inte 350,000 kr att kunna nås om inte USA på en gång tar bort källskatten. Det är förstås inget stort problem men det hade ändå varit kul att sätta en bock även på denna fantastiska summa, kanske nästa år?!

En sak är glasklar och det är att ett extra inflöde av pengar som en Pengamaskin av rang kan ge är välkommet då precis alla priser utom drivmedelspriser ökar och ökar. Bensinen är kanske idag under 18kr/l? Blev tvungen att kolla, ja det är det just nu. Känns smått osannolikt att det för ett litet tag sedan var över 25 kr/l, eller var det 26kr/l?

En sak Kalkyl oroar sig över är att även om nu Riskbanken är stöddiga och höjer räntan som bara de kan så rasar samhället i övrigt. Självklart märks kanske inte detta på Riskbankens höga nivå men för alla andra vanliga märks det. Konkurserna börjar stå som spön i backen och det är både räntorna och energipriserna samt uppskjutna skatter som slår tillbaka. Matpriserna fortsätter uppåt, ja vem kunde tro något annat? Oron som Kalkyl känner beror på att även om kanske inflationen ändå kan tryckas tillbaka med "försöken från Riskbanken att slå ned allt och alla" (räntehöjningarna) så kommer väl ändå inte priserna att sjunka när väl inflationen gått ned? Svårt att se detta hända faktiskt... Som vanligt får vi väl leva på hoppet om att så sker... Det känns riktigt trist att befinna sig i en massiv skitstorm som världen inte sett dess like till på många många år. Betongsossar och annat radikalvänsterpack brukar skoja om att 'det är tufft att betala skatt' vilket det förstås är om man inte själv behöver betala någon avsevärd skatt. 

Var finns knappen för att snabbspola till juni 2023?  

2 comments:

  1. Jag sålde FRT igår, men inte LAZ. Det får bli till veckan. Inte köpt något nytt ännu. Trevlig Helg !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag har sålt båda nu, ökade i O. Kändes ok men visst hade jag helst behållit. Tack detsamma NLI!

      Delete