Wednesday, December 14, 2022

83%

 Denna dag innebar liksom väldigt många andra att utdelningar kunde välkomnas in i Inslussningsrännan tillhörande Kalkyls Pengamaskin! Med dessa ytterligare utdelningar kunde ännu en 10 tkr stolpe i ackumulerade nettoutdelningar bockas av vilket innebär att i den pågående kampen om att nå 1,000,000 miljon kronor i ackumulerade nettoutdelningar har nu 83% klarats av! Läs om när 80% nåddes här. 

Kalkyls Pengamaskin har nu samlat in totalt över 700 st utdelningar och för året 2022 över 250 st.

I den pågående FIRE resan som nu befinner sig i fas#3 är de flesta siffror både häpnadsväckande och fantastiska. Det är inom de flesta områden rejäla och "stora" siffror. När Utdelningar under Analys på Avanza studeras är det ren njutning och alltsammans ter sig en smula overkligt. Pengamaskinen har redan hämtat in över 340,000 kr för året, ja netto alltså, och mer är på väg! 

FIRE resan har nu inom ett fåtal veckor exekverats i snart hela 5 år och om det förberedande och mer teoretiska året inkluderas har den pågått i snart 6 år. Det bör betonas att självklart är resan egentligen alla de år livet hittills pågått eftersom de 5 åren är kraftigt påverkade av många tidigare års eskapader.

Det känns fantastiskt skönt att snart ha klarat av ytterligare ett jobbigt år, det återstår nu 7 arbetsdagar innan det är jul och precis som vanligt är det både välkommet och efterlängtat. Nästa fredag är det sista arbetsdagen innan jul och då kommer även en ny lön in på kontot. Den lär förstås gå åt snabbt med Sveriges pågående elhaveri samt med en Riskbank som tyvärr inte fattat att krigs- och energiinflation inte kan fixas med räntehöjningar... Vi lär få se en ny dunderhöjning i februari då inflationen i november var hisnande 9.5%,.. Vem trodde på något annat när endast 3 kärnkraftsreaktorer nu är i drift samtidigt som kylan och de gråa tunga molnen gjort ett rejält intåg? Ingves kanske?  Vindkraft? Solceller? Tjohoo vad fina de är! Snart söndag så låt oss hoppas att de lyckas återstarta Oskarshamns reaktor nr 3 som är Sveriges största (bör väl kalla denna O3 och inget annat för att undvika förvirring) då stoppet planerades pågå mellan den 9-18 december.

Nåja, struntar i allt tråkigt nu och avslutar med:

Mot 1,000,000 kr i nettoutdelningar!!!

6 comments:

 1. Ja det blev verkligen ett skitår för villaägare med familj, den saken är säker. Anfall på tre fronter samtidigt, räntor, elkostnader och skenande inflation med ökade priser på i princip allt. Vi har en skottsäker ekonomi med stora buffertar och stenkoll, men känner oss ekonomiskt mörbultade. Dock antar jag att vi är i minoritet, och att de flesta lever lite från dag till dag med små eller inga marginaler. Dessa kommer ju att bli slaktade, speciellt om de måste köra mycket bil, inte har solpaneler och ta ett räddande blancolån är ju lagom kul till 10% ränta. Frågan är hur länge detta håller i sig. Vi kan inte betala 3-400 kr om DAGEN i elkostnader hur länge som helst. Då har vi ändå dragit ner förbrukningen till ett absolut minimum, ca 25 kWh om dagen mot normalt 50-60 kWh om elpatronen i värmepumpen får gå som den vill och huset är varmt och gott.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det är verkligen tragisk hur kass situation som helhet ser ut och då lär det tyvärr bli än värre. Förstår liksom inte de kraftiga räntehöjningarna och vad gott de ska leda till när i stort sett allt kan härledas till energihaveriet och kriget. Bra jobbat att mer än halvera förbrukningen!

   Delete
 2. Äntligen snart jul! Jag skall trots julens dåliga placering i år vara lite ledig i mellandagarna. Sedan kommer ju börsfacit för 2022. Ömsom regn (värdeutvecklingen), ömsom solsken (utdelningarna).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det känns väldigt trevligt att konstatera att ännu ett slitår klarats av! Utdelningarna är det som håller upp humöret helt klart!

   Delete
 3. 340'+ i nettoutdelningar i år alltså! Imponerande, det måste du väl definiera som FI?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo även en försiktig general som mig får erkänna FI statusen! Det är en sjukt stor summa, trodde aldrig jag skulle nå ända hit.

   Delete