Monday, January 9, 2023

Årssammanställning 2022

 Kalkyl fick incitament att ta itu med årets mål igår kväll då många andra bloggkollegor redan gjort det. Idag fortsatte arbetet med Resultatet för 2022, läs här.

Tyvärr saknar Avanza fortfarande några funktioner för att göra den perfekta årssammanställningen helt smidig. För många räcker säkert Avanzas redan fina funktioner till men när både Barnspar, IPS och annat finns där bland kontona så saknas vissa funktioner. Det är inte helt enkelt, tyvärr, att i efterhand göra sammanställningen, som vanligt görs den efter bästa förmåga och siffrorna verkar stämma och vara rimliga. Vissa siffror är enkla och det gäller t.ex. den äkta värdeutvecklingen som bara beror på två siffror ( värdet per 31/12 för 2021 och 2022).

Nu var detta också avklarat. Kalkyl får erkänna att just sammanställningar av redan kända fakta inte är det allra roligaste att lägga tid på men dock nyttigt att utföra oavsett. 

Börsen har verkligen varit på ett strålande humör och möjligtvis får Kalkyl lov att återkomma till detta.

Måndagen var nu i stort sett avklarad och Ratracet har definitivt kickat igång och flera kollegor på jobb#1 har uttryckt bestörtning över att så skett. Barnen får sin kalldusch imorgon och det blir troligtvis en liten utmaning att få dem till skolan i tid utan alltför mycket tjafs...


No comments:

Post a Comment